Climate Fresk Online workshop voor het brede publiek (Nederlands)

Climate Fresk Online workshop voor het brede publiek (Nederlands)

Venster Acties en details

€ 0 – € 50

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Krijg inzicht in het klimaatsysteem via een toegankelijk spel gebaseerd op wetenschappelijke feiten uit het nieuwste IPCC rapport.

Over dit evenement

Waar gaat het over?

Het afgelopen jaar zijn de gevolgen klimaatverandering en de dringende noodzaak om doortastende maatregelen te nemen vaak in het nieuws geweest. COP26 heeft aangegeven dat de doelstellingen van de regeringen onvoldoende zijn. Regeringen kregen 1 jaar om scherpere doelstellingen te stellen en actie te ondernemen. Ondertussen zijn we aan 1,2°C opwarming en wordt de kans om de 1,5° graden doelstelling te bereiken steeds kleiner. Maar om betere beslissingen te kunnen nemen over welke maatregelen je als individu of organisatie kunt nemen, is het nodig het klimaatsysteem eerst beter te begrijpen.

Je kunt natuurlijk het wetenschappelijke IPCC rapport lezen, maar een veel leukere manier is via het klimaatspel Climate Fresk. Het spel is een wetenschappelijke, creatieve en co-creatieve workshop die ontworpen is om op een leuke manier over klimaatverandering te leren.

Deze online workshop is zowel educatief als wetenschappelijk onderbouwd en kan je helpen begrijpen hoe het klimaat werkt en wat de oorzaken en gevolgen van de verstoring ervan zijn.

Door aan deze workshop deel te nemen, zul je de complexiteit van klimaatverandering begrijpen, een overzicht krijgen van dit enorme probleem en begrijpen hoe je efficiënt kunt handelen. Naast het aanreiken van wetenschappelijke feiten, stimuleert het Klimaat Fresk spel de collectieve intelligentie, de creativiteit en de communicatieve vaardigheden van de deelnemers.

Hoe verloopt het spel?

De deelnemers verzamelen zich rond een online whiteboard in teams van 4 tot 8. Ze ontdekken 42 kaarten die de verschillende aspecten van klimaatverandering voorstellen en werken samen om oorzaak-gevolg verbanden vast te stellen onder toezicht van een getrainde facilitator die hen begeleidt, aanvullende inzichten geeft en voor een vlotte communicatie zorgt.

Spelwijze

Het spel is georganiseerd in 3 fasen:

  1. LEER: Ontdek en verbind de kaarten om de collage te maken.
  2. CREËER: Personaliseer de collage door illustraties en een titel toe te voegen.
  3. VOEL & HANDEL: Deel met andere spelers je gevoelens, meningen, vragen en ideeën voor oplossingen.

Inschrijving

Je kunt een kaartje kopen voor een enkele wedstrijd. Kaartjes zijn gratis voor studenten van een voltijdse opleiding.

10% van de opbrengst gaat als licentiekost naar de NGO 'la Fresque du Climat'.

Je kunt tot de dag ervoor annuleren en je geld terugkrijgen. Weet echter dat je de door Eventbrite in rekening gebrachte kosten kwijt bent.

Zorg ervoor dat je aanwezig kunt zijn als je je inschrijft. Zo houd je niet de plaats bezet van iemand anders die er wel bij wil zijn.

Online workshop link en tool

Bij je inschrijving ontvang je een Zoom link.

Tijdens de workshop zullen we ook Miro gebruiken voor ons spel whiteboard. Er is geen app of login nodig, maar als je goed voorbereid wilt zijn, kun je misschien de Miro app updaten als je die hebt: www.miro.com.

Het gebruik van een smartphone of tablet is afgeraden, want Miro heeft enkele beperkingen en je kunt je video niet tegelijk in Zoom gebruiken.

Delen met vrienden