€ 0 – € 250

Celkweek toegepast: goede praktijken.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HOGENT campus Vesalius

Keramiekstraat 80

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Na deze studiedag ga je naar huis met kennis en expertise om te starten met celkweek in je eigen L2 lab.

Over dit evenement

Het kweken van menselijke cellen neemt een hoge vlucht. Transplantatie van eigen stamcellen bij de ziekte van Kahler en andere bloedziekten is al lang een feit. Het verzorgen van brandwondpatiënten gebeurt met gekweekte huidenten. Voor de productie van geneesmiddelen voor de behandeling van metabole aandoeningen, zoals de ziekte van Pompe, wordt celkweek toegepast evenals voor de productie van vaccins. Voor onderzoek bieden in vitro celkweken een uitstekend alternatief voor dierenproeven en het aantal medische toepassingen waarbij de kweek van humane en andere eukaryote cellen essentieel is stijgt elk jaar.

Tijdens deze workshop

  • leer je meer over de beperkingen van celkweek, de bioveiligheid en hoe je contaminaties zoals bacteriën, schimmels, mycoplasma en minder bekende crosscontaminaties kan opsporen.
  • krijg je onder de knie hoe je op een praktische manier de strikt steriele omstandigheden bekomt die nodig zijn om eigen celculturen aan te leggen.
  • leer je verdunningen van celkweken maken en je gaat naar huis met kennis en expertise om te starten met celkweek in je eigen L2 lab.

Download de flyer

Deze studiedag komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Programma

Praktische aspecten van celkweek

dr. Stefan Vermeulen

Hoe contaminaties zoals mycoplasma opsporen

dr. Stefan Vermeulen

Praktische aspecten en berekeningen bij celkweek

dr. Apr. Ancy Leroy

Lunchpauze

Hands-on workshop celkweek in een L2 faciliteit

dr. Apr. Ancy Leroy en dr. Stefan Vermeulen

Hands-on workshop celkweek in een L2 faciliteit

dr. Apr. Ancy Leroy en dr. Stefan Vermeulen

Netwerkreceptie

Partners

Deze studiedag is een initiatief van de vakgroep Biomedische Wetenschappen (HOGENT) in samenwerking met BVLT.

Contact

Inhoudelijke vragen:filip.dumont@hogent.be

FAQ

Krijg ik een certificaat?

Je ontvangt een attest van deelname.

Kan ik per overschrijving betalen?

Betalen via overschrijving kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.

Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving, wat kan ik doen?

Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen.

Kan ik een factuur krijgen als bewijs voor de boekhouding?

HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket.

Dit e-ticket is voldoende bewijs voor je boekhouding.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Parkeermogelijkheid is betalend in de straat en is beperkt. Om geen hinder te ondervinden raden we je aan het openbaar vervoer te nemen. Vlakbij is zowel een bus- als tramhalte.

Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede keuze!Meer info over onze bereikbaarheid vind je op :

- https://www.hogent.be/over-hogent/campussen/

- https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Kan ik een subsidie van de kmo-portefeuille ontvangen?

Ja, deze sessie komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Je kan je steunaanvraag bij KMO-portefeuille doen vanaf de inschrijving en tot maximum veertien dagen na de start van de lessen via de site van KMO-portefeuille. Meer info lees je hier: www.kmo-portefeuille.be

Hoe schrijf ik me in met KMO-portefeuille?

1. Selecteer het ticket naar keuze.

2. In ons registratieformulier kies je niet voor online betalen, maar voor de betaaloptie 'CHEQUE'. Zodoende hoef je aan HOGENT niet te betalen.Doe vervolgens je subsidie-/steunaanvraag via VLAIO op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen

HOGENT is geregistreerde dienstverlener met registratienummer DV.O101616.3. Betaal effectief je eigen aandeel aan VLAIO met hun stortingsgegevens, via KMO-portefeuille. Daar geef je als referentienummer (factuurnummer) het unieke bestelnummer van je inschrijving. Deze uniek code vind je op je e-ticket in je mailbox op het door jou opgegeven mailadres bij je ticketregistratie. Je e-ticket vervangt een factuur en is een geldig bewijsstuk voor je boekhouding.

Je betaalt dus maar 1 keer en enkel aan de KMO-portefeuille. HOGENT wordt hiervan op de hoogte gebracht via VLAIO.

Annuleren

Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien dit sessie te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug.

Restituties kan je alleen aanvragen door in te loggen via je Eventbrite-account onder de rubriek Tickets.

Restituties

Restituties kan je alleen aanvragen door in te loggen via je Eventbrite-account onder de rubriek Tickets.

GROEPTRAININGEN OP AANVRAAG

Is een bepaalde studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt deze onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

Ook een training op maat kan. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal kan? Mail naar expertise@hogent.be.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HOGENT campus Vesalius

Keramiekstraat 80

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen