Burn-out: er is meer aan de hand

Burn-out: er is meer aan de hand

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Burning out: film en panelgesprek

Over dit evenement

Iedereen kent wel iemand in zijn/haar omgeving die uitgevallen is owv een burn out. Of misschien heb je het zelf meegemaakt. Lege batterijen, fysiek en mentaal opgebrand zijn, je motor niet meer draaiende kunnen houden...

Veel factoren spelen mee als we het over burn-out hebben, op 22 september gaan twee insiders na de docu 'Burning out' hierover in gesprek. Welke oorzaken heeft een burn-out, hoe ziet goede zorg voor werknemers eruit, wat is nodig voor een gezonde én productieve werksfeer?

In de documentaire ‘Burning Out' volgt filmmaker Jérôme le Maire twee jaar lang medewerkers van de afdeling chirurgie in een groot Parijs ziekenhuis. Geen deur blijft voor hem gesloten, hij filmt operaties, schuift aan bij de koffietafel en bij talloze vergaderingen. Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en besparingen krijgt hij er te zien.

Na deze documentaire gaat Sara Vandekerckhove (De Morgen) in gesprek met Naiké Costa en Hans Crampe. Naiké Costa is directeur van WZC Sint-Jozef Assenede (Zorg-Saam ZKJ). Tijdens de coronacrisis haalde zij verschillende keren de media met haar standpunten over de situatie in de woonzorgcentra. Hans Crampe is adjunct algemeen directeur bij AZ Delta. In columns voor Zorg Magazine reflecteert hij graag over de evoluties in de zorg en de maatschappij. Beiden hebben vanop de eerste lijn een goed zicht op de uitdagingen van de zorg en de eisen die aan het personeel worden gesteld. Hoe vinden we als organisatie en als werknemer een goed evenwicht tussen de noden van de zorg en de grenzen van de zorgverlener? Naiké Costa en Hans Crampe zijn werkzaam in de zorgsector, maar hun ervaringen en tips zijn evenzeer voor andere sectoren relevant.

i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest i.h.k.v. Roeselaarse coalitie tegen burn-out

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden