Boeklancering 'Chaos en charisma' in De Zwarte Panter

Venster Acties

Boeklancering 'Chaos en charisma' in De Zwarte Panter

Boeklancering in De Zwarte Panter

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

De Zwarte Panter 70-72-74 Hoogstraat 2000 Antwerpen Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Toen ‘Nederbelg’ Bessel Kok aan de slag ging als kersverse CEO van toenmalig telecombedrijf RTT erfde hij daar een totaal vermolmd overheidsbedrijf. Bij zijn afscheid drie jaar later waren de wachtlijsten grotendeels weggewerkt en had hij met Proximus de mobiele telefonie succesvol geïntroduceerd in België.

Zijn succesrecept? Tonnen charisma, een aanstekelijke dadendrang en een uitzonderlijk sterk strategisch doorzicht. Eerder al had Bessel Kok furore gemaakte als mede-oprichter van het financiële dienstenbedrijf SWIFT – sinds de recente sancties tegen Rusland actueler dan ooit – en later zou hij ook de Tsjechische telefoonoperator Cesky Telecom op een moderne leest schoeien. Hij engageerde zich in de schaak-, film- wieler- en kunstwereld, en raakte in Praag nauw bevriend met Václac Havel.

In Chaos en Charisma brengt journalist Filip Michiels het verhaal van een fascinerend leven, op basis van tientallen interviews met Bessel zelf en met sleutelfiguren uit zijn omgeving. Tegelijk leest dit boek als een kroniek van een ongemeen boeiende periode: van het bruisende Amsterdam van de jaren 60 over het kapot gepolitiseerde België in de jaren 80 tot het bruisende Praag anno 2022.

Filip Michiels (1969) werkt al ruim 20 jaar als journalist voor onder meer Vacature Magazine, De Morgen, Trends, De Standaard, Bloovi en Doorbraak.be.