Gratis

Avondlezing Willy Claes

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Don Bosco Helchteren

6 Don Boscostraat

3530 Houthalen-Helchteren

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Willy Claes (Hasselt, 24 november 1938) is een Belgisch voormalig politicus en internationaal ambtenaar. Hij is ook actief als pianist. Van 1994 tot 1995 was hij secretaris-generaal van de NAVO. Claes is voorzitter van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg, een associatie rond de UHasselt en sinds oktober 2011 van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR), de Vlaamse koepelorganisatie van het hoger onderwijs.

Op 9 mei geeft hij u inzicht waarom hij vanuit zijn rijke carrière belang hecht aan kwalitatief onderwijs en wat hem gemotiveerd heeft om voorzitter te worden van de koepl van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Ook onderwerpen als waardig werk en het belang van ontwikkelingssamenwerking worden belicht vanuit een internatiole bril.

De inleiding van de avond wordt verzorgd door Filip Lammens, directeur van VIA Don Bosco. Hij werkte kort aan de XIOS Hogeschool te Hasselt waarna hij 7 jaar werkte als medewerker kwaliteitzorg bij de Vlaamse Hogescholenraad, waarna hij de overstap maakte naar de sector ontwikkelingssamenwerking. Vanuit zijn huidige functie is hij betrokken bij zowel de projecten inzake internationale samenwerking als wereldburgerschapseducatie. Hij deelt zijn ervaringen uit Brussel en vanop het terrein: van de warme ontmoetingen met jongeren tot de koude realiteit dat velen nog steeds geen toegang hebben tot onderwijs.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Don Bosco Helchteren

6 Don Boscostraat

3530 Houthalen-Helchteren

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen