Gratis

Avondlezing Minister van Onderwijs Hilde Crevits

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Basisschool Kinderland Kortrijk

Sint-Anna 41

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hilde Crevits (Torhout, 28 juni 1967) is een Belgische politica van de CD&V. Ze studeerde Rechten aan de Universiteit te Gent en werd advocaat aan de balie te Brugge. Daarna werkte ze als onderzoeker aan de UGent. Sedert 2000 is ze actief in de politiek, zowel op lokaal als regionaal vlak. Sedert 2014 is ze de Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president van de Vlaamse Regering.

Bij de vernieuwing van de eindtermen was de Minister verantwoordelijk voor het opnemen van burgerschap in de eindtermen van het onderwijs. Tijdens de avondlezing neemt ze de tijd om dieper in te gaan op het belang hiervan in onze maatschappij. Maar ze pleit ook voor het recht op onderwijs, haar inspanning om de kwaliteit ervan continue te verhogen en te zorgen voor gelijke onderwijskansen voor iedereen in Vlaanderen.

De inleiding van deze avond wordt verzorgd door Bieke Vandamme. Als coördinator wereldburgerschapseducatie bij VIA Don Bosco zet ze zich alle dagen in om jongeren om te vormen tot kritische, actieve, solidaire en verantwoordelijke wereldburgers. Zij vertelt met heel veel enthousiasme hoe jongeren zelf 'actor of change' kunnen worden en waarom zij elke dag mee strijdt voor het recht op onderwijs.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Basisschool Kinderland Kortrijk

Sint-Anna 41

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen