€ 3,50 – € 7

ARhumenten: Michiel Hendryckx, fotograaf en begenadigd verteller

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping +0, ARgora)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De reeks ARhumenten wil je interesse wekken en goed informeren over bepaalde maatschappelijke en socio-culturele thema’s. Op zondagvoormiddag of een avond in de week nodigt ARhus interessante sprekers uit die jou boeien van begin tot eind, en verder. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Fotograaf en journalist Michiel Hendryckx (geboren in Adinkerke, vlakbij de Franse grens) is een dubbeltalent, hij vertelt verhalen met zijn foto’s en schildert portretten met zijn verhalen. Eerst was hij persfotograaf voor De Gentenaar, later kwam hij bij De Standaard terecht. Hij heeft er nog altijd een wekelijkse column 'Altijd ergens'. Daarin vermengt deze wereldreiziger zijn passie voor geschiedenis, landschappen en politiek met wat dreigt verloren te gaan in de hype van de dag. Ondertussen publiceerde hij zijn foto's en verhalen in vele boeken. 'Het verlangen naar Frankrijk' bezegelt zijn liefde voor Frankrijk en de fotografie. Eerder waren er o.a. ‘Het mooiste licht is tegenlicht' en 'Dolen'. Onlangs werd zijn debuut 'Twee ezels' opnieuw uitgegeven. Op televisie was hij onder meer te zien in De Laatste Show, De bende van Wim en Het Bourgondisch complot.

“Mijn dierbaarste foto’s zijn dikwijls weinig meer dan een meditatie, een oefening in inzicht.”

Michiel Hendryckx vertelt als geen ander, hij heeft het over wat een foto zo bijzonder maakt, en plukt daarvoor vrijgevig uit zijn en andermans archief.Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping +0, ARgora)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen