Gratis
3 trends voor een duurzaam HR beleid

3 trends voor een duurzaam HR beleid

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Neem deel aan dit gratis webinar en krijg verfrissende inzichten over drie actuele HR-thema’s

Over dit evenement

Als HR-manager wordt er steeds meer verwacht dat je de ‘business’ kent en de strategie mee helpt realiseren. Terwijl de innovaties en trends elkaar in sneltempo opvolgen, is het kwestie van een duurzaam HR-beleid te voeren, gebaseerd op flexibiliteit, dialoog en win-win-oplossingen.

We helpen je alvast de relevante trends eruit te halen. Tijdens dit webinar lichten we drie actuele HR-thema’s toe, onderbouwd door de allernieuwste inzichten en onderzoeksresultaten.

1. Hoe streng selecteren op een krappe arbeidsmarkt? (Prof. Dr. Lou Van Beirendonck)

Het werven van medewerkers op basis van een lange lijst van competenties lijkt voorbij. We stellen ons soepel en tolerant op, want vaak zijn we al blij als de vacatures überhaupt ingevuld raken. Nochtans bevestigt jarenlang onderzoek het belang van streng selecteren. Hoe krijgen we dit dilemma opgelost?

2. Stimuleer nieuwsgierigheid (Prof. Dr. Ans De Vos)

Ook al neemt de werknemer het eigenaarschap van zijn loopbaan op, als werkgever blijf jij het speelveld uittekenen. De keuzes die je daarbij maakt bepalen of jouw werknemers ‘happy, healthy & productive’ zijn, nu én later. Hoog tijd dus om werk te maken van een innovatief loopbaanbeleid: ‘The best way to predict the future is to invent it’.

3. Investeer in een cultuur van continuous listening (Prof. Dr. Peggy De Prins)

Van werknemers wordt hoe langer hoe meer verwacht dat ze echt hun stem laten horen. De meer digitale en hybride omgeving mag hierbij geen spelbreker zijn. Hoe combineren we data-dashboards met een volwaardige ‘voice’-cultuur? Hoe speel je in op fenomenen als ‘employee silence’ en ‘hidden diversity’?

Over de docenten

Afbeelding van 3 trends voor een duurzaam HR beleid

Prof. Dr. Lou Van Beirendonck is al meer dan twintig jaar verbonden aan Antwerp Management School. Sinds een aantal jaren is hij programmadirecteur van de masterclass in HRM en professor HRM in verschillende masters en masterclasses aan Antwerp Management School.

Prof. Dr. Ans De Vos is full professor aan Antwerp Management School en deeltijds hoogleraar aan Universiteit Antwerpen. Als houder van de SD Worx leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’ is zij fulltime actief rond de thema’s loopbanen, inzetbaarheid en duurzaam loopbaanbeleid.

Prof. Dr. Peggy De Prins is professor aan Antwerp Management School en pioniert op het vlak van duurzame arbeidsrelaties en duurzaam HRM. Zij doceert en verricht onderzoek over deze thema’s en begeleidt ook organisaties en hun stakeholders op het terrein in hun streven naar (meer) constructief partnerschap en duurzaam HRM.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 8 juni, van 11:00 tot 12:30.

Deelname is gratis, registratie verplicht.

Via dit webinar maak je kennis met de masterclass HRM.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen