2e edititie VK exergaming

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

2e edititie VK exergaming

Het innovatieve sport event waar je je lichaam als controller gebruikt om tegen andere duo's te strijden in allerlei verschillende games!

Door Robin Van Geluwe, Hannes Vandaele, Nina Vandenberg

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 1 apr. 2023 09:00 - 18:00 CEST

Locatie

Bruges nijverheidsstraat 112 800 Bruges Belgium

Beleid voor refunds

Geen restituties

Over dit evenement

  • 9 uren
  • eTicket voor mobiel

Wat houdt een ticket in?

1) Het duo ticket

Het duo ticket is voor beide personen die samen deelnemen aan het event. (bv: papa en zoon, mama en dochter, opa en kleinkind, oudere broer (+18) en kleine broer, ...)

Dit ticket geeft je toegang om deel te nemen aan de competitie en dus de 7 exergames te spelen. (de randanimatie met nog meer exergames is voor iedereen toegankelijk)

Het kind krijgt een goodiebag met een t-shirt van het event, en nog enkele kleine zaken.

Indien je in de top 3 belandt binnen de leeftijdscategorie van het kind, win je een leuke prijs.

2) Open competitie exergaming 14:30-16:30

Dit ticket geeft je toegang om van 14:30 tot 16:30 de exergames te komen uittesten die in de competitie zijn gebruikt. De open competitie is recreatief, hier staat plezier centraal!

Het ticket is voor 1 persoon.

Concreet

Het evenement vindt plaats op 1 april in het Sport Vlaanderen Brugge (nijverheidsstraat 112, 8000 Brugge).

Om te beginnen, wat is exergaming? Exergaming combineert gaming en lichamelijke activiteit met op technologie gebaseerde activiteiten waarbij deelnemers hun lichaam als controller gebruiken.

Vlaams kampioenschap exergaming, dit concept hebben we overgenomen van vorig jaar, een kampioenschap waarbij er competitief zal gestreden worden om aan de top uit te komen. Maar hoe? Dit jaar hebben we het echter in een nieuw jasje gestoken. Bij deze editie zijn het niet enkel de kinderen die tegen elkaar strijden, maar duo’s van kind (8-14jaar) samen met een +18-jarige, dit kan familie zijn of een vriend/vriendin . Hierdoor zorgen we voor een leuke familie-ervaring die de exergaming promoot bij zowel jong als oud.

Er wordt ook een nieuwe exergame toegevoegd aan het aanbod van sport Vlaanderen. Hado, een game waarmee ze flink willen uitpakken omdat het een eventueel nieuwe olympische sport zou worden. Hado is een vorm van trefbal maar in virtual reality, dit zal gespeeld worden tegen aan ander duo!

Hoe gaat het event nu concreet in z'n werk?

Het event wordt verdeeld in 2, 's morgens wordt de competitie gevoerd tussen de duo's waarvan het kind 8-11 jaar is, en 's middags tussen de duo's waarvan het kind 12-16 jaar is.

Hoe verloopt de competitie?

De duo's zullen 7 verschillende exergames spelen waar zo zo goed mogelijk moeten presteren om zo veel mogelijk punten te scoren om zo de top van het klassement te bereiken om een leuke prijs te winnen.

Op het event zelf

Op het event is er de mogelijkheid om een snack aan te kopen over de middag of doorheen het event, ook is er een bar aanwezig waar je iets kan kopen om te drinken.

Je hoeft niet noodzakelijk een ticket te hebben om plezier te komen maken, want er is een volledige zone gemaakt waar iedereen zich kan vermaken in samenwerking met onze partner animotion. Er zullen allerlei leuke games voorzien zijn waaronder een 3D golf simulator, waar iedereen eens een balletje kan slaan!

Kortom, iedereen is welkom om plezier te komen maken op 1 april in het sport Vlaanderen Brugge!

Wij kijken er alvast naar uit om jullie te zien!

Agenda

9:00 AM - 1:30 PM

VK exergaming duo tornooi

2:30 PM - 4:30 PM

Open competitie

Over de organisator

De verkoop sluit binnenkort
Vanaf € 11,68