Those Metal Boys with their Metal Toys - Missy Sippy - Free entrance

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Unique and remarkable Flemish band, steeped in country blues, hot jazz, pre-war blues & tango. Lots of humour.

Over dit evenement

With "metal body"-resonator guitars (original National Steel Guitars from the 30's and a dobro), mandolin, violin, stroh-violin, bluesharp, jug, musical saw, ukulele and double bass

Free entrance.

Geen 'heavy metal band' of excentrieke verzamelaars van nostalgisch speelgoed, maar een echte 'string band' die zich sinds jaar en dag, zeg maar vanaf 1977, verdiept heeft in muziekgenres die vandaag nog zelden enige aandacht krijgen. Al meer dan 25 jaar grasduinen deze muzikanten in de archieven van blues, jazz en swing van de eerste helft van de twintigste eeuw.

Het blijkt voor de 'Boys' een haast onuitputtelijke bron die garant staat voor verrassende songs en de basis vormt voor het meeste wat er heden ten dage nog steeds aan 'populaire' muziek wordt gemaakt. Het 'metal'-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep. Het zijn National Steel's en dobro's, zowel gewone als tenor en Hawaïaans gitaren en enkele komen origineel uit de jaren dertig, de periode waarin ze werden ontwikkeld en hoofdzakelijk gebruikt. Naast deze instrumenten, die de groep hun originele kleur geven, zorgen viool, trompet en contrabas voor een bijzondere combinatie. En zeg eens eerlijk, waar hoor je nog een zingende zaag? De laatste jaren vertoeven de boys bovendien regelmatig in het gezelschap van enkele 'girls' een straffe zangeres Tessa en ukulelespeelster en klarinettiste Helena.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen