Gratis

Themasessie: Business modeling, opmaak financieel plan

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadhuis Kortrijk Dakcafé

Leiestraat 21

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
"Professionaliseringstraject ondernemerschap” Opmaak van een financieel plan op basis van het startkompas

Over dit evenement

Je studenten zijn ondernemend en komen met een hip project naar je toe? Ze willen graag horen van je hoe ze hun idee in detail kunnen uitwerken, en jij vraagt je af of hun idee eigenlijk wel realistisch en haalbaar is. Weet dan dat het startkompas hier een oplossing voor biedt.

Het startkompas is een digitale invultool om de haalbaarheid van een zelfstandige activiteit in kaart te brengen. De tool bestaat uit verschillende elementen, het eerste onderdeel is het beschrijvende gedeelte dat opgebouwd is aan de hand van vragen. Geen enkel belangrijk element wordt over het hoofd gezien bij het beantwoorden van deze vragen. Het volgende onderdeel is het financieel gedeelte waar enkel cijfers dienen ingebracht te worden bij de verschillende opgegeven items. Zijn alle cijfers ingebracht, dan berekent de tool automatisch de break-even of doodpuntomzet, dit is de omzet waarbij noch winst noch verlies wordt gemaakt. Is deze break-even realistisch en haalbaar? De omzet wordt niet enkel automatisch berekend op jaarbasis maar ook op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Dit maakt de haalbaarheid van het project heel concreet.

Tijdens de workshop overlopen we samen de opbouw van het startkompas en staan we stil bij veel voorkomende vragen. Verder vullen we samen een hip project in om zo ervaringsgewijs de werking van de tool te doorgronden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadhuis Kortrijk Dakcafé

Leiestraat 21

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen