Gratis

Tattoo Your Tote-Bag | Drawing Days 2020 | Hasselt

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Z33

1 Bonnefantenstraat

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Teken op je canvastas met aquarelpotloden, azijn en een paar andere huishoudproducten. Leef je uit met deze zero waste tekentechniek.

Over dit evenement

Plastic boodschappentassen zijn passé en dus zie je meer en meer mensen met canvas tassen rondlopen. Veel van die ‘tote bags’ zijn maar aan één kant bedrukt, dus ... plaats te over om op de andere kant helemaal je ding te doen.

Hoe?

Een weinig bekende maar heel fijne en vrij eenvoudige manier om op textiel te tekenen is met aquarelpotloden in combinatie met enkele niet-toxische producten zoals aloë-veragel, guargom en huishoudazijn. Je krijgt hierover eerst een woordje uitleg en kan het uitproberen op een stukje stof. Dan ga je zelf aan de slag op je canvas tas. Even strijken met bakpapier erover, en klaar.

Wat?

Zet op je tas bijvoorbeeld een dier dat je zelf bedenkt. Een slim konijntje dat niet alleen je huiswerk maakt maar ook keutels van chocolade? Of een walvis met een kajuit in zijn buik die jou meeneemt op wereldreis? Laat je verbeelding maar galopperen ...

Tip: doe eerst inspiratie op en bezoek op dezelfde locatie, Z33, de tentoonstelling Palms Palms Palms van kunstenaars Revital Cohen en Tuur Van Balen. Zij hebben een bijzondere kijk op hoe de mens de natuur naar zijn hand zet. Praktische info hieronder.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen is een helpende hand van ouder(e zus/broer/...) wenselijk.

Door wie?

Ik ben Isabel Wagemans en deel graag mijn tekenplezier via allerlei workshops en samenwerkingen. Zie isabeldrawing.be.

Praktisch:

  • Om 14, 15, 16 en 17 u. start telkens een workshop die 45 minuten duurt.
  • Maximum 10 deelnemers per workshop, dus inschrijven is noodzakelijk en kan hier op Eventbrite.
  • Vooraf de tentoonstelling Palms Palms Palms bezoeken? Boek plaatsjes 1 uur voorafgaand aan de workshop op www.z33.be. Schrijf je je bijvoorbeeld in voor de workshop van 14 u., boek dan plaatsen voor de tentoonstelling om 13 u.
  • Je kan een tas krijgen van Z33 of er zelf een meebrengen.
  • Corona: enkele dagen voor de workshop krijg je per e-mail een overzicht van de in-huis-maatregelen die gelden bij Z33 en die aangepast zijn aan de updates van de veiligheidsraad. Zo weet je of je een mondmasker moet meebrengen. Alleszins is er een kwartier tussen elke workshop om het materiaal te ontsmetten en voldoende tafels zodat de afstand tussen de deelnemers gegarandeerd is. Vragen? Mail naar hi@isabeldrawing.be.

Zeker doen: naar drawingdays.be gaan voor de andere tekenactiviteiten van het tekenfestival Drawing Days op 2, 3 en 4 in Hasselt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Z33

1 Bonnefantenstraat

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen