Ventes achevées

Smart Aquaponics: lanceringsevenement

Informations sur l'événement

Partager cet événement

Date et heure

Adresse

Adresse

ISA Lille

48, boulevard Vauban

59046

France

Afficher la carte

Description de l'événement

Description

Het Smart Aquaponics project nodigt u uit voor zijn lanceringsevenement op 20 september 2018 in Rijsel.

U komt te weten welke instrumenten binnen het project zullen worden ontwikkeld en u kan tevens zelf uw suggesties aanleveren omtrent:

(i) Smart Gaming voor innovatief onderwijs rond aquaponics

(ii) Decision support systems om aquaponics systemen efficiënt te ontwerpen en te modelleren

(iii) Sensoren voor aquaponics systemen

Gedurende deze studiedag maken we kennis met de ‘Association for vertical farming’ en ontdekken we verschillende facetten van aquaponics zoals een stadsboerderij in Anderlecht, L’Echo-village in Rijsel, Aqua4C in Kruishoutem en AquaponieBxl in Brussel.

Programma:

10:00 : Ontvangst

10:30 : Voorstelling van het Smart Aquaponics project - Haïssam Jijakli (Gembloux Agro-Bio Tech, Ulg), projectcoördinator

11:15 : Gastsprekers :

- Vertical Farming Association

- Steven Beckers, BIGH farms, stadsboerderij Anderlecht

- Guillaume Dekoninck, L’Echo-village

- Valentijn Schepens, Aqua4C

- AquaponieBxl

12:30 : Lunch & netwerkmoment

14:00 : Workshops (in parallel) :

Bezoek aan het smart aquaponics systeem van Tast’in Fives (Rijsel)

Workshop ‘integratie van smart gaming in aquaponics onderwijsprogramma’s’

Workshop ‘integratie van intelligente beheersinstrumenten’

16:00 : Drink & netwerkmoment

17:30 : Einde

Locatie:

48 boulevard Vauban, 59046 Lille – France

Info:

pierre.raulier@uliege.be

Verplichte inschrijving voor 13/9/2018

Het evenement is tweetalig (Ndl/Fr)

Korte samenvatting workshops:

- Bezoek aan het smart aquaponics systeem van Tast’in Fives (Rijsel)

Tast’in Fives is een uniek project in het centrum van Rijsel waarbij industriële gebouwen worden heropgewaardeerd. In één van de gebouwen bevindt zich een aquaponics systeem als voorbeeld voor urban farming. Dit project is een realisatie van de lokale overheden samen met de universiteit en vrijwilligersorganisaties.

- Workshop ‘integratie van smart gaming in onderwijsprogramma’s’

Deze workshop is bedoeld voor enerzijds de ontwikkelaars van een smart game (projectpartner VIGO) en anderzijds onderwijzend personeel die smart gaming wil toepassen. De workshop zal zich toespitsen op de vraag hoe smart gaming kan worden geïntegreerd in het lessenpakket. De uitwisseling zal toelaten dat een smart game wordt ontwikkeld afgestemd op de praktische lesnoden en zal docenten inspireren over het toepassen van nieuwe vormen van didactisch materiaal. Deze workshop is voor onderwijzend personeel die over aquaponics willen lesgeven in secundair onderwijs, hogescholen of universiteiten.

- Workshop ‘integratie van intelligente beheersinstrumenten’

Deze workshop is bedoeld voor organisaties die sensoren en modellen ontwikkelen en gebruiken. Ontwikkelaars en gebruikers zullen met elkaar in dialoog gaan over de behoeften en de toepassingsmogelijkheden. Deze workshop is voor éénieder die aquaponics wil toepassen.

Het Smart Aquaponics project

Het Smart Aquaponics project is een Interreg France-Wallonie-Vlaanderen project met als doelstelling om het toepassen van aquaponics te stimuleren via de ontwikkeling van innovatieve instrumenten.

Het eerste instrument is een Smart Game bedoeld om te gebruiken voor onderwijsdoeleinden. Dit zal enerzijds bestaan uit een spel (voor pc en smart phone) en anderzijds uit een module voor theoretische lessen. Het spel zal de gebruiker toelaten om kennis te maken met virtuele aquaponics systemen van verschillende complexiteit. De gebruiker zal via de smart game met een breed scala aan situaties kunnen experimenteren. Het spel zal zowel praktische aspecten als basisbegrippen uit de biologie integreren. Het doelpubliek is secundair en hoger onderwijs, autodidacten en vrijwilligersorganisaties.

Het tweede instrument is een decision support system om fictieve aquaponics systemen te simuleren. De simulatie zal de rendementen en de stabiliteit van de systemen inschatten en zal dus toelaten om de systemen te verfijnen. Het volledige ontwerp van een aquaponics systeem zal worden geïntegreerd in de simulatie en er zal worden geïnformeerde waar de verschillende onderdelen online kunnen worden aangekocht. Via dit model zullen zowel kleinschalige als industriële systemen kunnen worden gemodelleerd.

Het derde instrument is een monitoringsinstrument voor aquaponics systemen. De gebruiker zal zijn systeem vanop afstand kunnen opvolgen en kunnen anticiperen op potentiële problemen. De monitoring zal gebeuren via IOT en zal kunnen worden gebruikt voor zowel kleinschalige als kleine commerciële aquaponics systemen.

De projectpartners zijn: Universiteit Luik, Howest, Yncréa, Vigo Universal, Groupe One, PTI, PCG, Aquimer, Vlakwa, Pôle légume nord, Atelier Bossimé, Aqua4C en UniLaSalle. Gembloux Agro-Biotech (Ulg) is coordinator van dit project.Partager avec les amis

Date et heure

Adresse

ISA Lille

48, boulevard Vauban

59046

France

Afficher la carte

Sauvegarder cet événement

Événement sauvegardé