Gratis

Sint-Idesbald door de ogen van Paul Delvaux & George Grard

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Toerismekantoor Sint-Idesbald

Zeedijk 26

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Bewonder Sint-Idesbald en zijn architecturale pareltjes, door menig kunstenaar geschilderd en beschreven.

Over dit evenement

Sint-Idesbald kwam aan het begin van de 20ste eeuw tot stand. Net als in andere badplaatsen aan de kust werden hier villa’s in cottagestijl opgetrokken. Ze bevonden zich langs smalle straatjes die het duinenreliëf volgden.

Dat het interbellum een periode van tegenstellingen in de architectuur was, is in Sint-Idesbald duidelijk te merken. Naast de oudste vissershuisjes en pittoresk ogende cottages, werden tijdens de jaren 1930 ook modernistische “villa marines” opgetrokken. Sommige architecten van zowel cottages als modernistische villa’s werden ook door de art-deco beïnvloed. Dit resulteerde in een hele variatie aan decoratieve elementen. Toen Paul Delvaux in de jaren ’40 zijn vriend George Grard kwam bezoeken, kon hij héél wat architecturale pareltjes bewonderen. Dit is dan ook het uitgangspunt van deze erfgoedwandeling.

Belangrijk!!!

• max. 20 deelnemers

• de gids draagt een mondmasker

• aan de deelnemers dragen een mondmasker

• er wordt gewerkt met een audio tourguide systeem zodat de afstand tussen gids en deelnemers kan gegarandeerd worden

• als waarborg voor de audio tourguide vragen wij uw identiteitskaart tijdens de duur van de rondleiding

• voor het gebruik van de audio tourguide vragen we om uw eigen koptelefoon (aanbevolen) of oortjes mee te brengen (met stereo jack plug), of kunnen ter plaatse aangekocht worden (3€)

• iedereen blijft in zijn eigen bubbel en houdt voldoende afstand van de andere deelnemers

De gemeente Koksijde respecteert en beschermt de persoonlijke levenssfeer van de gebruikers van haar diensten en zal de persoonsgegevens van deze gebruikers nooit aan derden overmaken noch verkopen. De persoonsgegevens die worden verzameld tijdens de administratieve verwerking zullen enkel gebruikt worden voor de interne werking van de dienstverlening. De wet op de privacy van 8 december 1992 beschermt u tegen alle misbruiken van deze gegevens. U heeft recht op inzage, correctie en verwijdering van deze gegevens zoals voorzien in de toepasselijke wetgeving op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daartoe richt u een schriftelijk verzoek met bewijs van uw identiteit aan het College van burgemeester en schepenen van de gemeente Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde of mailt u naar info@koksijde.be.

Meer informatie over de wet van de privacy kunt u verkrijgen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer: Hoogstraat 139, 1000 Brussel, tel. 02 213 85 40, commission@privacycommission.be.


		Afbeelding van Sint-Idesbald door de ogen van Paul Delvaux & George Grard

		Afbeelding van Sint-Idesbald door de ogen van Paul Delvaux & George Grard
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Toerismekantoor Sint-Idesbald

Zeedijk 26

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Gemeente Koksijde - dienst Cultuur & Erfgoed

Organisator van Sint-Idesbald door de ogen van Paul Delvaux & George Grard

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen