€7

Sentimental Label Night

El Yunque / Fornet / Ohio Mark

Event Information

Performers

Performers

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description
Label night van Sentimental met El Yunque / Fornet / Ohio Mark

About this Event

sentimental in een jong onafhankelijk platenlabel gevestigd in Brussel. Zonder zich vast te pinnen op een bepaald genre, zoekt sentimental naar artiesten die grenzen aftasten en geen compromissen sluiten. Met de concertreeks 'sentimental on tour' wilt het label zijn bands presenteren over heel België en de focus opnieuw leggen op de live-ervaring van hun muziek.

Tijdens deze Sentimental Label Night krijg je drie wolven uit hun stal:

EL YUNQUE - Noem El Yunque niet langer een band, maar een collectief. Noem Oh Hi Mark - hun derde plaat - geen plaat, maar een performance. De Hasselaren brachten met Oh Hi Mark zowaar een kunstwerk dat naar goede gewoonte naar experimentele noiserock ruikt, en kregen daarvoor heel wat sterretjes all over the interwebs.

“El Yunque bevrijdt zich met dit album van de labels die ze opgelegd kregen en vinden zichzelf. Oh Hi Mark is meer dan muziek. Het is een proces, een experiment en een ontdekking.” - Dansende Beren

FORNET - Het jaar 2019 was ongetwijfeld een mooi jaar voor het Limburgse Fornet. De vijfmansformatie speelde op Best Kept Secret Festival en Pukkelpop, imponeerde zowel het publiek van hun eigen shows als van de supportshows bij Whispering Sons, maar 2020 belooft de kers op de post-punktaart te worden. Het debuutalbum, waar het publiek afgelopen jaar al van kon proeven, is namelijk bijna ready for take-off. De avantgardistische krautrockers houden hun muziek spannend en de baslijnen meer dan prettig.

OHIO MARK - Het shoegaze-trio Ohio Mark verrijkt Antwerpen en ommeland met stevige, dromerige noisepop.De band wentelt zich in reverb en noise en verweeft dronende bass synths met rauwe drums, vervormde vocals en gazende gitaren. Hun eerste EP 'Exotism' kwam uit in september 2019 op Sentimental.

“Met hun debuut-ep Exotism durven we te beweren dat Ohio Mark onze favoriete shoegaze-noiseband van dit land is.” - Luminoush Dash

Share with friends

Performers

Date and Time

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved