Gratis

Rondetafelgesprek: Wil je eens wat weten?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Wat willen we kunnen voorspellen over onze eigen gezondheid? En wat liever niet? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Over dit evenement

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over concrete uitdagingen om onze gezondheid te meten, te volgen en zelfs te voorspellen. Kom af en brainstorm mee!

Wat willen we kunnen voorspellen over onze eigen gezondheid? En wat liever niet? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Programma

  1. Deel 1 (19-20u): Inspirerende talks van verhalenvertellers, wetenschappers en mensen uit 't veld

We laten ons eerst inspireren door verhalen uit de bib en door twee begeesterde stemmen: Sigrid Sterckx (Professor Ethiek aan de Universiteit Gent) en Wouter Van den Bosch (imec) inspireren ons met weetjes over … tja, weten.

Sigrid gaat dieper in op de voordelen van voorspellende kennis en wat de gevaren en risico’s zijn.

Wouter onderzoekt samen met zijn team hoe technologie ons leven beter maakt. Zijn onderzoek focust zich voornamelijk op het boeiende kruispunt van technologie, gezondheid en zorg. Geen toeval want dat is ook vandaag onze scope. Wouter illustreert met concrete voorbeelden. Bijvoorbeeld een app om epilepsie tot op de minuut te voorspellen om zo met deze aandoening opnieuw een normaler leven te leiden.

  1. Deel 2 (20-21u30): Rondetafelgesprekken in kleine groepjes, waarin we brainstormen over jullie uitdagingen

Na de inspirerende talks is het aan jou. Wil jij weten of je drager bent van een erfelijke ziekte? Telt een stappenteller ook jouw geluk? Wil jij dat we zieke mensen beter informeren? Gooi jouw uitdaging in de groep en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Wie is Comon?

Dit rondetafelgesprek is de eerste in een reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaren. Deze activiteit wordt georganiseerd samen met Avansa regio Gent.

Hoe kan ik deelnemen?

Door je te registreren via deze link. Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Je kan onze privacy policy hier nalezen. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met deze privacy policy.


		Afbeelding van Rondetafelgesprek: Wil je eens wat weten?
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen