Zwerfvuilactie 2023: Gruute Kuis in Baarle !

Venster Acties

Zwerfvuilactie 2023: Gruute Kuis in Baarle !

Zondagvoormiddag 23/4/2023 organiseert Leefbaar Baarle voor de 4de keer de Gentsche Gruute kuis in Baarle.

Door Leefbaar Baarle vzw

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 23 apr. 2023 09:30 - 11:30 CEST

Locatie

Afspraak aan de dorpsschool Don Bosco Baarle (of één van de andere verzamelpunten) Baarledorpstraat 4 9031 Drongen Belgium

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Op zondagvoormiddag 23 april 2023 organiseert Leefbaar Baarle voor de 5de keer de Gentsche Gruute kuis in Baarle. De Gruute Kuis is een intiatief van IVAGO in samenwerking met andere stadsdiensten. Na het succes van de vorige edities wil Leefbaar Baarle ook dit jaar opnieuw samen met de bewoners deze lenteschoonmaak opzetten in de verschillende woonwijken van ons dorp. De bermen zwerfvuilvrij maken, de wijk opnieuw laten blinken, blikjes uit het water vissen, onkruid wieden op voet- en fietspaden … alles mag om Baarle zo proper mogelijk te krijgen. In 2022 waren er een 30-tal deelnemers. Op onze website kan je een kort verslag lezen en de foto's bekijken. In 2019 hielpen zelfs meer dan 90 bewoners mee om 146 vuilniszakken zwerfvuil op te halen. Deze uitzonderlijke inzet was ook de media niet ontgaan. Lees hier het artikel van Radio2 Oost-Vlaanderen.

Ook voor de editie 2023 zoeken we  vrijwilligers, zodat ook jouw straat en buurt in Baarle zwerfvuilvrij kan worden opgeruimd.  Als ook jij een handje meehelpt, is de klus in een 2-tal uurtjes geklaard. Samen kunnen we ook jouw straat, buurt en wijk verlossen van zwerfvuil! Kortom, doe mee aan deze gezonde en nuttige ochtendwandeling !

BELANGRIJK: Om één en ander in praktische banen te kunnen is het handig dat je ons ook laat weten dat je komt helpen en te registreren voor elke persoon die zal meehelpen (klik op 'Reserveer een plek').

We werken in 4 zones:

zone 1 centrum 

verzamelpunt: Parking "Don Bosco" Baarledorpstraat 

zone: Baarledorpstraat vanaf de brug over de E40 (incl. oprit E40), Brouwerijstraat tot en met oprit E40, Baarleveer, Petruschristusdreef, Gaverlandstraat

zone 2 oost

Verzamelpunt: Ernest Solvynsdreef  

zone: Ernest Solvynsdreef, Ernest Solvynsbrug, Weegbree, Moortelputstraat en zijstraten, Brouwerijstraat, Keuzemeers, Keuzekouter, Keuze, Karel De Bondtlaan

zone 3a westen 

verzamelpunt: Noordhoutstraat  

zone: Kloosterstraat (tot aan rond punt inclusief brug over E40), Noordhoutstraat (tot Moerstraat), Schepenstraat

zone 3b westen

verzamelpunt: Streepbos 

zone: Noordhoudstraat (vanaf Moerstraat), Baarleboslaan, Boonstede, Baarlewaarande, Zombeekstraat, Moerstraat, Streepbosstraat

zone 4 noord 

verzamelpunt: Rondpunt Baarleveldstraat -Halewijnstationstraat 

zone: Baarleveldestraat, Baarlekouter, Kromveldesraat, Raapstraat, Keuze en Deinsesteenweg van brug E40 tot Raapstraat

 

Praktisch:

  • Zwerfvuilactie in Baarle in het kader van de Gentse Gruute kuis
  • Gruute kuis van 9u30 tot 11u30 op zondag 23 april 2023. Afspraak om 9u30 op één van de bovenvermelde verzamelpunten. Exacte locatie van de verzamelpunten wordt nog doorgegeven.
  • Afsluiting om 11u30 met 'weging' van het opgehaalde zwerfvuil en een aperitief in OTC Baarle, Baarledorpstraat 90, 9031 Baarle (Drongen)
  • Klik op 'Reserveer een plek' om ons te laten weten dat je wil meehelpen.  Geef daarbij ook het aantal personen aan (max 6 per inschrijving).

We kijken er alvast naar uit om samen met jou, de kinderen, buren of vrienden ook in jouw buurt het zwerfafval  op te ruimen!

Het Leefbaar Baarle Team.PS: Als er voldoende vrijwilligers zijn, willen we deze keer ook de snelwegparking in Baarle aanpakken. De uitbater laat immers na het afval op te ruimen dat door vrachtwagenchauffeurs en andere bezoekers achteloos wordt weggegooid. Wie al eens langs Keuze heeft gefietst, weet hoe vuil de parking en de omgeving er bij ligt...

Over de organisator

Georganiseerd door
Leefbaar Baarle vzw

Leefbaar Baarle vzw is een burgerinitiatief om de overheid te overtuigen om de nodige maatregelen en beleidsopties te nemen om de leefbaarheid in Baarle te verbeteren.  Daarnaast ondernemen we ook concrete acties en initiatieven die bijdragen tot de leefbaarheid van ons dorp.