Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Zuurstofsessie: Post-corona benefits 4 HR. Ervaringen van Clarisse Blavier, Head of HR, Triodos Bank. Delen en leren van en met elkaar.

Over dit evenement

Maart 2020 - de wereld stond stil

Vorig jaar in maart stond de wereld plots stil, ook op vlak van HR en ook van opleidingen. Niet dat er geen leernoden meer waren, integendeel. Die blijven steeds aanwezig.

Heel wat meer uitdagingen kruisten plots het pad van HR. Uitdagingen waarbij heel wat HR managers ons aangeven dat ze mochten én konden schakelen, ermee aan de slag gaan.

Hiervan getuigt ook Clarisse Blavier, Head of HR van Triodos-bank waarmee we een leertraject opstelden. Een bank, internationaal en lokaal, met duurzaamheid als één van haar kernwaarden.

Op het eerste moment leek het wat contradictorisch. Een traject voorzien voor leidinggevenden, die door corona nog meer werklast ervaarden... Ze konden hun tijd wel beter besteden...

En toch wilden we hen net nu meer zuurstof aanreiken. Zuurstof die echt wel nodig bleek te zijn. En het moest ook de teams iets opleveren. Het klinkt jou zeker ook bekend.

En wat nà corona?

Corona heeft een aantal projecten vlot getrokken horen we. Maar wat hierna? Kunnen we als HR onze positie blijven bestendigen of gaat het op een aantal vlakken 'terug naar af' zijn?

Tijdens deze zuurstofsessie delen we graag in 1 uur ervaringen en inzichten met Clarisse Blavier.

  1. Welke stappen heeft HR kunnen/mogen zetten in het voorbije jaar?
  2. Wat kunnen we doen om de bekomen ruimte ook post-corona te behouden?
  3. Welke uitdagingen voorzien we nog?

		Afbeelding van Zuurstofsessie

Wat beloven we?

Een inspirerende sessie, van en met HR managers onder elkaar. Verwacht je dus niet aan een ordinaire sales pitch van ons. We bieden enkel een remote gesprekskader aan, luisteren naar Clarisse Blavier als inspirerende spreker en horen graag ieders ervaringen.

  • Op 29/06 starten we stipt om 11 uur en stoppen om 12.00 uur.
  • We gaan online via ZOOM - 15 minuutjes ervoor kan je jou aanmelden
  • De link is beschikbaar nà inschrijving op de eventpagina.

Zin om mee te doen?

Registeer dan snel je aanwezigheid via de link op deze pagina. De plaatsen zijn beperkt tot 10 deelnemers.

Hieronder een korte video waarbij Clarisse Blavier aangeeft hoe het traject voor extra zuurstof zorgde bij de leidinggevende en ook hun teams. Martine De Prijcker, al meer dan acht jaar één van onze growth enablers stelt de vragen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Cameleon Business Training

Organisator van Zuurstofsessie

“We zijn er niet om de slaapproblemen van je medewerkers op te lossen”

Zo zorgen we dat het blijft plakken

Laat ons eerlijk zijn, het is als opleidingsverantwoordelijke niet bepaald moeilijk om een opleiding te vinden om je medewerkers sales-, communicatie of managementvaardigheden bij te brengen. Het is daarentegen des te moeilijker om een opleidingspartner te vinden die met je kan meedenken, vooruitdenken zelfs, en leerinhouden aanbiedt die je medewerkers aanspreken op situaties die ze herkennen. Leren verandert van een opdracht in een kans op het ogenblik dat je er het belang van inziet om er persoonlijk sterker van te worden. We vertalen dat bij Cameleon graag in ‘goesting krijgen’. Goesting om bij te leren is the magic die de succeskans van een opleiding exponentieel doet toenemen.

Als een kameleon

Deelnemers goesting doen krijgen doe je helaas niet door voorgekauwde leerinhouden van het schap te nemen en vooraan in een leslokaal op te warmen. Dat is ongetwijfeld een efficiënte manier om slaapproblemen op te lossen maar niet het soort opleidingen waarmee we ons willen associëren. Een opleidingsvraag is voor ons een aanleiding om te achterhalen waarom je medewerkers een opleiding nodig hebben en ons af te vragen welke vorm die opleiding dan moet hebben om de ontbrekende vaardigheden of attitudes met de grootste kans op succes over te brengen. Als een kameleon die zich telkens opnieuw uitvindt.

Mensen op hun waarde schatten

De rode draad is steevast dat we algemene leerinhouden klein en concreet maken zodat deelnemers ze herkennen, er kunnen over praten met collega’s en leidinggevenden en meteen ook in de praktijk kunnen toepassen. Het is een manier om mensen op hun waarde te schatten en hun ervaring als uitgangspunt te nemen om op verder te bouwen. Het is ook een manier om onze diensten naar u als opdrachtgever tastbaar en meetbaar te maken, zodat u de evolutie van uw medewerkers kan opvolgen.

Eigenlijk hopen we dat elk van onze trainingen voor je medewerkers een mijlpaal betekent die hun professionele carrière een andere wending geeft en uw bedrijfsresultaat positief beïnvloedt. Daarmee leggen we de lat hoog maar wees er maar gerust van dat we er alles zullen aan doen om er telkens weer overheen te springen.”

Tommie Harnie & Nico Beckers

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen