Studio Stadswaag • Een Mondelinge Wijkgeschiedenis

Venster Acties

Studio Stadswaag • Een Mondelinge Wijkgeschiedenis

Samen met wijkbewoners gaan we in op de mondelinge geschiedenis van de Stadswaag.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Stadsform 6 Stadswaag 2000 Antwerpen Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Studio Stadswaag is een co-creatieproces waarin kunstenaars en (oud-) studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in dialoog gaan met de buurt en de bewoners van de Stadswaag (een plein ten noorden van de campus van de Academie). We onderzoeken samen waaruit de gelaagdheid van de Stadswaag vandaag bestaat, wat er op het spel staat, en hoe we er via kunst in de publieke ruimte nieuwe realiteiten en harmonieuze verbindingen kunnen realiseren.

Na een eerste avond over de undergroundgeschiedenis van de Stadswaag en een tweede avond over de erfgoedgeschiedenis van de Stadswaag gaan we op deze derde avond in op de mondelinge geschiedenis van het dagelijkse leven op de Stadswaag. Diverse bewoners vertellen hun unieke verhalen over hun leven op de Stadswaag - zoals je het nooit in boeken zal lezen.

Studio Stadswaag

Studio Stadswaag is een samenwerking tussen het District Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de Universiteit Antwerpen - Faculteit Ontwerpwetenschappen en Stadsform - een centrum voor dialoog over stedelijke vraagstukken gelegen op de Stadswaag.