Studio Stadswaag • De Erfgoedgeschiedenis van de Stadswaag

Venster Acties

Studio Stadswaag • De Erfgoedgeschiedenis van de Stadswaag

Inge Bertels, Johan Veeckeman en Hugo Soly gaan in gesprek over de erfgoedgeschiedenis van de Stadswaag.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Stadsform 6 Stadswaag 2000 Antwerpen Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Studio Stadswaag is een co-creatieproces waarin kunstenaars en (oud-) studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in dialoog gaan met de buurt en de bewoners van de Stadswaag (een plein ten noorden van de campus van de Academie). We onderzoeken samen waaruit de gelaagdheid van de Stadswaag vandaag bestaat, wat er op het spel staat, en hoe we er via kunst in de publieke ruimte nieuwe realiteiten en harmonieuze verbindingen kunnen realiseren.

Na een eerste avond over de undergroundgeschiedenis van de Stadswaag graven we nog dieper, naar de erfgoedgeschiedenis van de Stadswaag. Van haar aanleg in 1548 door Gilbert van Schoonbeke als plek waar goederen werden gewogen en getaxeerd tot de inslag van een zeppelinbom in 1914; decaan van de faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen Inge Bertels modereert deze uitzonderlijke dialoog met Johan Veeckman, adjunct-coördinator onroerend erfgoed Stad Antwerpen, en Hugo Soly, Prof. Emeritus Economische Geschiedenis Vrije Universiteit Brussel en expert Gilbert van Schoonbeke.

Studio Stadswaag

Studio Stadswaag is een samenwerking tussen het District Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de Universiteit Antwerpen - Faculteit Ontwerpwetenschappen en Stadsform - een centrum voor dialoog over stedelijke vraagstukken gelegen op de Stadswaag.