Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NEST

40 Graaf van Vlaanderenplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

29 maart 2018 - 16:00-22:00 - NEST

Op donderdag 29 maart organiseert De Startersfabriek voor de tweede maal Startfest, een dag volledig in het teken van de Gentse (pre-) ondernemer.

Op Startfest maken we elke Gentse pre-starter, starter en startup wegwijs in het starterslandschap. We doen dit samen met onze expert-partners en elf zorgvuldig geselecteerde rolmodellen uit de Gentse ondernemerswereld. Aan de hand van praktische workshops, inspirerende verhalen & ervaren ambassadeurs, gaan we in dialoog met een nieuwe generatie ondernemers.

We zwieren de deuren open om 15:30 zodat we om 16:00 kunnen starten met de keynote sprekers en een voorstelling van de rolmodellen. Daarna ben je welkom in het Startersdorp. Hier vind je, via allerlei thema’s, jouw match tussen de 150 partners van De Startersfabriek. Tegelijkertijd kun je deelnemen aan verschillende praktische workshops. Afsluiten doen we met een hapje en drankje van Foodstorms. De Startersfabriek trakteert!

Inschrijven kan vanaf maandag 19 februari. Vergeet zeker je smartphone niet, Startfest 2018 is een paperless event (maar de Nokia 3310'ers zijn natuurlijk ook welkom).

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.

  • 15:30: Deuren
  • 15:30-19:30: Startersdorp
  • 16:00-17:00: Plenair
  • 17:00-19:00: Workshops, keuze uit 14 verschillende workshops verspreid over twee momenten.
  • 19:30-20:15: Salongesprekken
  • 20:15-22:00: Knabbels & babbels op fijne beats

WORKSHOPS

17u15

Is het ok dat je als ondernemer 60 à 70 uur per week werkt? Ondernemers getuigen over het vinden van de perfecte balans tussen werk en privé. Partners en rolmodellen geven je bovendien tips mee om het evenwicht te bewaren.


17u15

Je bent succesvol op de markt en voelt 'dit is hét moment'. Tijd om op te schalen. Ontdek wie jou allemaal kan bijstaan en van welke maatregelen je kan genieten om te groeien.

17u15

Administratie, verzekeringen, boekhouding, facturatie, betalingen. Heel wat ondernemers worden er niet vrolijk van. We bieden praktische weetjes en tips om makkelijker je weg te vinden en tijd te winnen. Zo zal je administratie bijdragen aan de meerwaarde die je met je onderneming wil creëren.

17u15

Wat mag je vragen voor welke dienstverlening? Wat voor jou te veel lijkt, is misschien voor je klant wel aanvaardbaar of omgekeerd. Laat je inspireren door onze specialisten in prijszetting. Altijd prijs!


17u15

Starters die werken onder de vleugels van een groot bedrijf en grote bedrijven die ‘stagelopen’ bij starters. Hoe kom je dan tot een win-win? Waar liggen de belangrijkste uitdagingen? Hoe behoud je je eigenheid? Aan de hand van de praktijkvoorbeelden tonen we hoe je deze samenwerkig succesvol kan aangaan.

17u15

Samen met collega ondernemers deel je jouw ervaringen, uitdagingen, obstakels, drijfveren. Waar zit je mee? Hoe gaan andere ondernemers daarmee om? Wat kunnen we leren van elkaar? Smijt je vragen in de groep.

17u15

Hoe onderscheid je hypes van trends? Wanneer is iets een trend en hoe kies je welke trends voor jouw onderneming belangrijk zijn?
Door trends te detecteren en te analyseren krijg je als ondernemer grip op de veranderende klantenbehoeften.
Leer in deze workshop die trends die daadwerkelijk impact hebben, spotten en vertalen naar je businessmodel.

18u15

Een sociale onderneming is een onderneming die boven alles aan een maatschappelijke uitdaging wil werken. Die vooral 'maatschappelijke winst' wil genereren.
Maar, als de centen niet binnenkomen, heb je weinig aan je maatschappelijk doel.
Ons panel geeft je inzichten in het genereren van winst op verschillende vlakken.

18u15

Hoe werf ik een eerste werknemer aan? Hoe laat ik mijn mensen groeien? Wie kan mij daarbij helpen?
We bieden antwoorden op diverse personeelsvragen van startende ondernemers. En we leren je de ‘don’ts’ en vooral de ‘do’s’.

18u15

Deze sessie is heel speciaal bedoeld voor laatstejaars scholieren.
We geven je een rugzak vol ideeën, praktijktips, wegwijzers en andere hulpmiddelen om succesvol de brug te maken van schoolbank naar een eigen zaak.

18u15

Je kan naar de bank gaan voor een financiering. Maar er zijn ook andere manieren om je zaak financieel vooruit te stuwen. Je krijgt in 45 minuten een beeld van het hele spectrum aan financieringsmogelijkheden.
Ontdek jouw geschikte financieringsvorm.

18u15

Hoe beland je op de radar van overheden? Hoe spit je het bestek grondig door en hoe eindig je op de eerste plaats in een pitch? Na deze sessie weet je perfect hoe je succesvol een overheidsopdracht in de wacht sleept.

18u15

Er is niet één kanaal om je prospecten en klanten te bereiken. Hoe vertel je de wereld wat je te bieden hebt? Een sessie boordevol tips om zowel on- als offline je klanten te verleiden.

18u15

Je hebt het beste idee ooit. Maar hoe maak je van een goed idee een al even goed concept? En hoe kan je dat dan vertalen naar een goed product of een dienst?
Ontdek hoe product development methodology en service design je kunnen helpen om je idee om te zetten naar een product of dienst.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NEST

40 Graaf van Vlaanderenplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen