€ 0 – € 100

Stad aan de Stroom? Deel 2: Voor wie zijn de Kaaien?

Venster Acties en details

€ 0 – € 100

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsform

6 Stadswaag

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Na het startevent van 22 juni gaan we op 9 december verder in op de vraag 'voor wie zijn de kaaien'?

Over dit evenement


		Afbeelding van Stad aan de Stroom? Deel 2: Voor wie zijn de Kaaien?

Stad aan de Stroom?

#2: Voor wie zijn de Kaaien?

Na het startevent van 22 juni gaan we op 9 december verder in op wat er vandaag leeft aan de Kaaien en voor wie deze kaaien als publieke ruimte een groot belang vormen. Het masterplan ging gepaard met een grootschalig participatietraject. Hoe zien de organisatoren en de participanten hun stem gereflecteerd in de huidige uitvoeringen en plannen die op tafel liggen? Hoe kijkt een huidige generatie van buurtbewoners naar de ontwikkeling van de Kaaien? We zoeken naar antwoorden met verschillende sprekers:

  • Sofie De Caigny (Directeur VAI, initiatiefnemer reeks Stad aan de Stroom?)
  • Inge Bertels (UAntwerpen faculteit ontwerpwetenschappen, initiatiefnemer reeks Stad aan de Stroom?)
  • Vincent Gysels (woordvoerder Kaailink, Sint Andries Klimaatrobuust)
  • Iris Van De Walle (Kaailink)
  • Luk Vanmaele (Kubieke Ruimte vzw, Kaailink)
  • Jan Vincke (Antwerpen Aan’t Woord)
  • Nico Volckeryck (Directeur NSZ Groot Antwerpen)
  • Jonas De Maeyer (Endeavour, moderator)
  • + andere sprekers

Bike ride

Discover the area by joining the Critical Mass bike ride on 26/11, 18:00 starting at the Theaterplein.

Stad aan de Stroom

Polemiek rond architectuur en stedelijke transformatie is niet nieuw, maar een fenomeen dat sterk ingebakken is in de historische evolutie van de stad. De transformatie van de Antwerpse kaaien is een project van lange adem. Dertig jaar geleden zette Stad aan de Stroom het belang van de kaaien voor Antwerpen op de agenda. Tussen stad en stroom, een masterplan voor 7 km Antwerpse kaaien, werd meer dan tien jaar geleden aangevat via een brede dialoog met de Antwerpenaar. Ter uitvoering van het Masterplan werd het opgedeeld in verschillende deelprojecten, elk volgens een eigen ritme en eigen procedure waarbij het moeilijk wordt voor menig burger en expert het te blijven opvolgen.

Met 'Stad aan de stroom?' reikt Stadsform een platform voor dialoog aan over de ambities van de Scheldekaaien als belangrijke publieke ruimte in Antwerpen. In samenwerking met het Vlaamse Architectuurinstituut en de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen laat Stadsform via een reeks events verschillende stemmen aan het woord.

PAY WHAT YOU CAN / Vrije bijdrage

Dit evenement is georganiseerd zonder subsidies of andere vormen van financiering. Wij proberen ons programma zo toegankelijk mogelijk te houden voor een zo breed mogelijk publiek. Onze evenementen zullen daarom altijd aan vrije bijdrage blijven met een pay what you can-systeem.

Aan jou om te bepalen of en welke bijdrage past binnen jouw financiële situatie. Je bent vrij om geen bijdrage te doen, een kleine bijdrage te geven of voor een wat grotere bijdrage te gaan. Hoe dan ook verwelkomen we je met open armen bij Stadsform.

Om je een richtlijn te geven: met 12,50 euro help je ons om de kosten van de organisatie te dekken. Als je wat meer geeft dan compenseer je voor anderen die wat minder kunnen betalen of als de opkomst lager is dan verwacht. Maak voor jezelf de afweging wat past in jouw situatie en welke waarde je aan onze evenementen geeft.

Je kunt ook vriend worden van Stadsform! Lees op onze website wat je daarvoor terugkrijgt en wat wij met jouw bijdrage kunnen doen.

Bedankt voor je interesse en steun!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsform

6 Stadswaag

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Stadsform

Organisator van Stad aan de Stroom? Deel 2: Voor wie zijn de Kaaien?

EN

Stadsform is a center for dialogue about the city of tomorrow based on the Stadswaag in Antwerp, Belgium. Stadsform hostst talks, screenings, workshops, walks and more about urgent urban issues in close collaboration with local and international partners.

More info on www.stadsform.be

NL

Stadsform is een centrum voor dialoog over de stad van morgen op de Stadswaag in Antwerpen. Stadsform organiseert talks, screenings, workshops, stadswandelingen en meer over urgente urbane thema's in nauwe samenwerking met lokale en internationale partners.

Meer info op www.stadsform.be

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen