Gratis

Schoolweigering: wat als schoollopen te moeilijk wordt?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HOGENT Sporthal (0.026) Campus Schoonmeersen

Sint-Denijslaan 251

tijdens de bouwwerken bereikbaar via Overwale of Voskenslaan 270

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Schoolweigering - Wat als schoollopen te moeilijk wordt?

Hoe kan je als school of partner van een school schoolweigering en andere vormen van schoolafwezigheden aanpakken in het lager en secundair onderwijs?

Jongeren die het moeilijk vinden om naar school te gaan, met medeweten van hun ouder(s) thuis blijven,lichamelijke klachten uiten zoals buikpijn en hoofdpijn, geen woorden vinden om te zeggen wat er in hun omgaat, … we spreken over schoolweigering.

Hoe herken je deze signalen?
Hoe maak je verbinding tussen de jongere, zijn ouders en de school, zodat deze jongere niet afglijdt naar langdurige afwezigheid met alle gevolgen van dien.

Je maakt kennis met verhalen van ‘schoolweigeraars’, krijgt inzicht in hoe je als schoolmedewerker op een verbindende manier aan de slag kan gaan met deze jongere, zijn ouders en eventuele hulpverlening en ontdekt welke stappen je samen met de jongere en het gezin kan ondernemen.

We gaan dus praktijkgericht en interactief aan de slag gaat met de aangereikte handvaten.

Deze sessie is gebaseerd op het praktijkwetenschappelijk onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort’ van de vakgroepen sociaal werk, sociale en humane wetenschappen en pedagogiek en didactiek.

(Deze groepstraining kan ook op aanvraag bij jou ter plaatse georganiseerd worden. Lees meer over hoe je ons bij jou op school kan inschakelen.)


Doelgroep


Alle schoolpersoneel, CLB, brugfiguren en ondersteuners lager en secundair onderwijs

Info


  • inhoudelijke vragen: Griet.DeNys@hogent.be
  • praktische vragen: celevents@hogent.be


FAQ


Krijg ik een certificaat?

Je ontvangt een aanwezigheidsattest

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Campus Schoonmeersen is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer door haar ligging vlakbij het station. Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeermoeilijkheden te ondervinden. Bovengronds parkeren op de campus is tenslotte voorbehouden voor studenten en personeel. Ondergrondse parkeerplaats is toegankelijk met de code op je e-ticket. Ook is de betaalparking aan het station Gent - Sint Pieters beschikbaar en zijn er park & ride opties vanuit Flanders expo.

Meer info: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/
Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede en duurzame keuze!

*Meer info over onze bereikbaarheid

Annuleringsvoorwaarden

Restituties mogelijk via je Eventbrite account en tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement. Servicekosten van max.4% + 0.99€ (afhankelijk van je ticket) worden afgehouden.

Bij het niet bereiken van een minimum aantal inschrijvingen, zal HOGENT zich mogelijk genoodzaakt zien een lezing te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. In dit geval zal het reeds betaalde inschrijvingsgeld teruggestort worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HOGENT Sporthal (0.026) Campus Schoonmeersen

Sint-Denijslaan 251

tijdens de bouwwerken bereikbaar via Overwale of Voskenslaan 270

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen