opleiding lesgever eerstehulpverlening Rode Kruis-Gent 2020-2021

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Je kan niet meer kandideren voor deze opleiding. De opleiding start zo, is al bezig of is zelfs al achter de rug. We proberen volgend jaar een nieuwe, gelijkaardige opleiding te organiseren.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rode Kruis-Gent

Emile Clauslaan 5

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Je kan niet meer kandideren voor deze opleiding. De opleiding start zo, is al bezig of is zelfs al achter de rug. We proberen volgend jaar een nieuwe, gelijkaardige opleiding te organiseren.
Beschrijving van het evenement
Rode Kruis-Gent organiseert een opleiding tot lesgever eerstehulpverlening vanaf oktober 2020 tot mei 2021.

Over dit evenement


		Afbeelding van opleiding lesgever eerstehulpverlening Rode Kruis-Gent 2020-2021

Deze opleiding is volzet. Je kan wel nog inschrijven, en dan kom je op een wachtrij voor deze opleiding en voor een volgende sessie van deze lesgever-opleiding.

Bij Rode Kruis vinden we het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Meteen hulp kunnen bieden voorkomt vaak erger. Daarom willen we de zelfredzaamheid in Vlaanderen verhogen. En ook daarom leiden wij met het vrijwillig vormingsteam van Rode Kruis-Gent elk jaar vele honderden geïnteresseerden op in de materie van EHBO.

Misschien kan jij daarbij helpen. Wij zoeken namelijk versterking. Sta je graag voor een kleine groep van geïnteresseerde Gentenaars en help je graag mensen? Grijp dan nu jouw kans.

Wil jij ook graag mensen helpen? Word lesgever eerstehulpverlening!

In oktober starten we namelijk een uitgebreide opleiding die jou wil vormen tot lesgever eerstehulpverlening. Eerst leren we je alle geheimen van de Eerste hulp-materie kennen. De lessen hiervoor hebben plaats op de dinsdagavonden 6, 13, 20 en 27 oktober en op de volle zaterdagen 14 en 21 november 2020. (*)

Op zaterdag 28 november evalueren we jouw kennis en kan je de Rode Kruis-brevetten Eerste hulp en Helper behalen wat jou gelijk piloteert tot kandidaat-lesgever eerstehulpverlening.

In een tweede, didactische deel bereiden we je voor om voor de klas te staan. Je leert een lesvoorbereiding maken en kan al volop oefenen in de praktijk van het lesgeven. Je leert werken met specifieke werkvormen die binnen Rode Kruis-Vlaanderen integraal deel uitmaken van een eerstehulples. Dit tweede deel spreidt zich uit over de 10 volle zaterdagen 12 december 2020 en 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 6 en 20 maart, 3 en 24 april en 8 mei 20212020. (**)

In juni 2021 studeer je af als lesgever en vervoeg je het enthousiaste vormingsteam van Rode Kruis-Gent. Vanaf dan gaan je het engagement aan om samen met ons Gentenaars eerstehulpkennis bij te brengen en hen zo te helpen levens te redden.

Heb je er zin in? Laat dan onmiddellijk van jou horen en stuur jouw kandidatuur en motivatie in via onderstaande knop. We evalueren jouw kandidatuur en berichten je snel.

Je moet minimum 18 jaar oud zijn. Alle lessen gaan door in centrum Gent en zijn gratis. Ons lijvig handboek Help! is een aanrader bij deze opleiding. Het is beschikbaar tijdens de lessen voor een promotionele 25 euro. Lesgever eerstehulpverlening bij Rode Kruis is een vrijwillige uitdaging met verzekering.

(*) Indien je reeds de Rode Kruis Eerste hulp- en Helper brevetten bezit dan kan je gelijk door naar het tweede, didactische deel.

(**) Bezit je reeds een lesgever-diploma dan kan het tweede deel voor jou ingekort.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rode Kruis-Gent

Emile Clauslaan 5

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen