Gratis

Ontdek Woning Van Wassenhove

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Woning Van Wassenhove

Brakelstraat 50

9830 Sint-Martens-Latem

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ontdek Woning Van Wassenhove tijdens Open Monumentendag

Over dit evenement

Woning van Wassenhove is een ontwerp van architect Juliaan Lampens en werd gebouwd tussen 1972 en 1974 in Sint-Martens-Latem. De opdrachtgever was vrijgezel Albert Van Wassenhove, leraar met een grote liefde voor moderne kunst en architectuur. Voor hem bouwde Juliaan Lampens een gebouw van beton, hout en glas, waarin alle woonfuncties in elkaar overlopen: geen kamertjes dus, maar één open ruimte. De massiviteit van het beton wordt doorbroken door de warmte van het hout en het steeds wisselend spel van invallend licht. Geometrische basisvormen structureren het interieur: de slaapruimte is een cirkel, de keuken een driehoek, het bureau een vierkant. Meer echter dan louter een spel van vormen en lijnen te zijn, slaagt de woning erin om onze ervaring van wonen te herdefiniëren.

Na het overlijden van Albert Van Wassenhove in 2012 werd het huis gelegateerd aan de Gentse Universiteit, die het op zijn beurt in langdurig bruikleen gaf aan Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle. De woning werd in 2015 gerestaureerd dankzij het mecenaat van Philippe en Miene Gillion en in 2017 erkend als monument.

Museum Dhondt-Dhaenens ontsluit en actualiseert de woning via bezoekmomenten, tentoonstellingen en een artist in residence programma.

Delen met vrienden

Locatie

Woning Van Wassenhove

Brakelstraat 50

9830 Sint-Martens-Latem

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Open Monumentendag 2021

Organisator van Ontdek Woning Van Wassenhove

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen