Lezing: Creatie(f) in de stad

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

WATT The Firms

Nieuwewandeling 62

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Creëren, produceren en consumeren op één binnenstedelijke locatie die stadswijken, bewoners en bezoekers verbindt: kan dat?

Over dit evenement

Hoe creëren, produceren en consumeren op één binnenstedelijke locatie huisvesten, en dit tot een nieuw verbindend element maken tussen verschillende stadswijken, hun bewoners en bezoekers? Dit actueel onderwerp wordt in een avondlezing aangehaald door 2 experten in het domein; Alexander D’Hooghe - hoogleraar gespecialiseerd in architectuur en urbanisatie - en Nicolas Bearelle – CEO van Revive, Gentse pionier in stadsbuurtontwikkeling.

Alexander, die op zijn eigen manier al complexe dossiers wist te ontwarren, beschikt over een interessant internationaal parcours op het vlak van stedelijke ontwikkeling. Nicolas is een atypische projectontwikkelaar die de laatste 10 jaar met Revive een nieuwe stroming in de sector teweeg heeft gebracht. Een interessant duo dat niet bang is om hun toekomstvisie toe te lichten over hoe we creatief kunnen omspringen met de schaarse kansen die geboden worden. Ook duiden ze hoe creatieve communities opgebouwd kunnen worden die als bindmiddel kunnen dienen om verschillende functies met en naast elkaar te verweven in een stedelijke context.

De locatie is het op zich al eigenwijze Watt The Firms: hét toonbeeld van een hedendaagse aanpak die werken en wonen harmonieus en complementair met elkaar verbindt en verweeft.

Hierbij nog enkele praktische details:

- We openen de deuren om 19u30

- De presentaties van Nicolas & Alexander starten om 20u, gevolgd door een netwerkmoment met fingerfood

- De lezing gaat door in de Revive – WATT The Firms gebouwen. U kan parkeren in de ondergrondse parking, ter hoogte van Nieuwewandeling 70. Gelieve enkel te parkeren op niveau's -2 en -3. Terugwandelen doet u via dezelfde route, waarna u bij het buitenkomen van de parking naar rechts afslaat. Op 1 minuut wandelen bevindt zich WATT The Firms. Ter info: de parking sluit om 22u30, dus gelieve voor die tijd terug buiten te rijden.

Datum en tijd

Locatie

WATT The Firms

Nieuwewandeling 62

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen