Gratis

KNS x Stadsform • Skate De Stad #2: Naar een Skatevriendelijke Stad

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsform

6 Stadswaag

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoe maken we een skatevriendelijke stad? Op deze tweede Skate De Stad-avond ontdekken we internationale good practices.

Over dit evenement

‘Binnenkort sport je hier’. Met deze tekst op een foto van een skateboarder die ‘grind’ op een kaaimuur kondigde de Stad Antwerpen ooit de heraanleg van de Scheldekaaien aan. Vandaag wil het Antwerpse schepencollege de politiecodex aanpassen om skaten dag en nacht te verbieden op de Scheldekaaien en tussen 22:00 en 8:00 op het Theaterplein.

Hoe kunnen we deze contradictie overstijgen en op innovatieve eerder dan een restrictieve wijze bouwen aan een duurzame en skatevriendelijke stad met respect voor deze boomende sport en cultuur als ook andere gebruikers van onze publieke stedelijke ruimte?

Na een eerste ‘Skate De Stad’-avond over het bouwen aan een gedeeld Theaterplein gaat deze tweede sessie in op innovatief skatebeleid. Samen met de officiële skateambtenaar van Malmö Gustav Edén, de Finse skatelandschapsarchitect Janne Saario, de Antwerpse Skatevereniging KNS vzw, de Antwerpse skatewinkels One Love Boardshop en Lockwood en anderen verkennen we internationale good practices van Malmö en Barcelona tot Kopenhagen en Bordeaux. We trekken samen met u lessen om, aan de hand van vernieuwend beleid en ontwerp van publieke ruimte en straatmeubilair, skaten ook in Antwerpen een meerwaarde te maken voor de identiteit en beleving van de stad.

Lees meer over de context van het verbod in dit artikel.

Skate De Stad

Skate De Stad is een serie van dialoogavonden georganiseerd door KNS vzw, One Love Boardshop, Lockwood Skateshop, De Singel en Stadsform. Deze serie avonden wil een vernieuwde blik op skaten in de stad voeden en innovatief beleid inspireren.

Ticket

Dit ticket geeft u gratis toegang tot het evenement in Stadsform op de Stadswaag 6, 2000 Antwerpen. U dient geen vaccinatiebewijs voor te leggen. Het evenement zal plaatsvinden zonder mondmaskers en afstand.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsform

6 Stadswaag

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Stadsform

Organisator van KNS x Stadsform • Skate De Stad #2: Naar een Skatevriendelijke Stad

EN

Stadsform is a center for dialogue about the city of tomorrow based on the Stadswaag in Antwerp, Belgium. Stadsform hostst talks, screenings, workshops, walks and more about urgent urban issues in close collaboration with local and international partners.

More info on www.stadsform.be

NL

Stadsform is een centrum voor dialoog over de stad van morgen op de Stadswaag in Antwerpen. Stadsform organiseert talks, screenings, workshops, stadswandelingen en meer over urgente urbane thema's in nauwe samenwerking met lokale en internationale partners.

Meer info op www.stadsform.be

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen