€ 45 – € 55

Jonge kinderen, leermeesters dans - De dag van “WAAROM?”

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Danspunt

Sint-Salvatorstraat 18a

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Beleef fantastische dansmomenten met jonge kinderen door hen te beschouwen als ontdekkingsreizigers en het kind in jezelf terug te vinden.

Over dit evenement

Met de workshopreeks 'Jonge kinderen, leermeesters dans' willen we een groep samenstellen van docenten en leerkrachten die op zoek zijn naar nieuwe tools om te gebruiken hun lessen. Het wordt een participatieve vijfdaagse waarin ervaring wordt gedeeld, opgebouwd en onderzocht.

Voor wie?

  • dansdocenten (in spe) voor kinderen van 4 tot 8 jaar
  • dansers die dansles willen geven
  • schoolleerkrachten die reeds een dansachtergrond hebben

Wat kan je verwachten?

De reeks bestaat uit vijf ontmoetingsdagen, verspreid over een academiejaar. Iedere dag doe je een actief onderzoek op eigen niveau, afgewisseld met reflectie en het bekijken van videomateriaal. Je wordt begeleid door Danspuntmedewerker Anne-Lore Baeckeland en gastdocenten met specifieke vakkennis. De focus ligt op onderlinge uitwisseling, onderzoek en het samen bedenken van dansateliers.

Je kan je inschrijven voor de volledige reeks of de themadagen uitkiezen die jou aanspreken. Wie een vervolg wenst in de vorm van individuele coaching kan 3 coachingsmomenten aanvragen in het daaropvolgend schooljaar.

Er is uitdrukkelijk gekozen voor 5 zondagen met telkens een tijdspanne tussen de zondagen, om de deelnemers de kans te geven het ontwikkelde materiaal uit te testen in hun eigen les.

 

Programma

Dag 5: De dag van “WAAROM?” - zondag 8 maart 2020

Ontwikkeling van creativiteit versus ontwikkeling van techniek: hoe kunnen we het evenwicht vinden tussen beide? Linken worden gelegd met andere kunstvakken zoals beeldend werken, muziek en theater om de creativiteit te stimuleren en te variëren.

Hoogstwaarschijnlijk groeien vanuit de groep bepaalde vragen, die we nog niet hebben kunnen behandelen. De laatste dag voorzien we hiervoor extra tijd. De cursisten nemen de touwtjes in handen. Iedere deelnemer brengt een zelfontworpen dansidee mee, die hij of zij aan de groepsgenoten meegeeft, gevolgd door een feestelijke afsluiting.

Wie is wie?

Sinds haar studies aan dansacademie Fontys is Anne-Lore Baeckeland blijven zoeken naar het antwoord op de vraag hoe je kinderen het beste kan laten proeven van dans. Antwoorden vond ze bij Freinet, Montessori, Loris Malaguzi (Regio Emilia) maar voornamelijk bij de kinderen zelf. Met dit initiatief wil ze niet enkel haar knowhow delen maar de voorwaarde scheppen om knowhow uit de groep te halen, de deelnemers zelf op onderzoek te laten gaan, samenwerkingsverbanden te creëren …

De gastdocenten worden binnenkort bekend gemaakt.

Wanneer?

Zondag 8 maart 2020 van 10u tot 16u.

Wil je inschrijven voor de volledige reeks? Dat kan via volgende link: Workshopreeks Jonge kinderen, leermeesters dans

Waar?

Danspunt, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent

 

Inschrijven?

55 euro

Reductie (voor studenten, 65+, werkzoekend, 66% invalide): 45 euro

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Danspunt

Sint-Salvatorstraat 18a

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen