Gratis

Meerdere data

Infomarkt Geraardsbergen - Ruimte voor Water

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Provinciaal Domein De Gavers Geraardsbergen

280 Onkerzelestraat

9500 Geraardsbergen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Infomarkt Geraardsbergen - Ruimte voor Water

Over dit evenement

Op onze infomarkt kom je alles te weten over het project Ruimte voor Water. Medewerkers van het Departement omgeving, De Vlaamse Waterweg nv en de Provincie Oost-Vlaanderen geven je graag meer uitleg over mogelijke oplossingen om wateroverlast en -schaarste in de Dendervallei tegen te gaan. Ze horen ook graag wat jij van hun voorstellen vindt. Daarnaast zijn er ook tal van randactiviteiten zoals een waterparcours op kindermaat, een testrit met een Denderbike,..

Locatie

Provinciaal Domein De Gavers Geraardsbergen

280 Onkerzelestraat

9500 Geraardsbergen

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Ruimte voor Water

Organisator van Infomarkt Geraardsbergen - Ruimte voor Water

De Dendervallei is gevoelig voor overstromingen en droogte. Hierdoor krijgt het gebied te maken met wateroverlast en schaarste. Dat komt door het typische reliëf, maar ook door de toegenomen bebouwing en de klimaatverandering. Dat zal in de toekomst niet anders zijn, tenzij we actie ondernemen.

De Vlaamse Waterweg nv, Departement Omgeving en Provincie Oost-Vlaanderen bundelen daarom hun krachten en bouwen samen met verschillende actoren aan het Strategisch Plan Ruimte voor Water Dendervallei. Het doel? Zoeken naar oplossingen voor wateroverlast en waterschaarste én tegelijkertijd kansen grijpen in de Dendervallei.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen