€ 0 – € 12

HOGENT Coachingscafés seizoen 2021-22

Venster Acties en details

€ 0 – € 12

Evenementdetails

Locatie

Locatie

KASK School of Arts, Campus Bijloke

Louis Pasteurlaan 2

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Lezingenreeks over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.

Over dit evenement

Enkele donderdagavonden per academiejaar organiseren we een coachingscafé. Dit doen we al jarenlang met groot succes.

Met dit initiatief willen we een ontmoetingsplaats creëren voor coaches, supervisoren en teambegeleiders uit het werkveld en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een lezing over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.

Deelnemen is laagdrempelig en budgetvriendelijk. Je kan per sessie een ticket kopen of opteren voor een eenmalige aankoop van een combiticket dat je toegang biedt tot de 5 sessies. Achteraf is er gelegenheid om andere professionals te ontmoeten in het KASK-café. Je bent welkom vanaf 19.15 u., de lezing start om 19.30 u stipt.

Prijs.

12 euro  p.p.per coachingscafé

Beperkt aantal tickets voor HOGENT-personeel beschikbaar: Personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen. De prijs wordt intern verrekend.

Info.

  • inhoudelijke vragen: christel.derijdt@hogent.be 
  • praktische vragen: celevents@hogent.be 
  • scroll down voor de Frequently Asked Questions (FAQ)

Covid

Lees ook de richtlijnen voor bezoekers →

Programmaoverzicht

Seizoen 2021-22.

download hier de flyer

  • 09.09.2021 Werken met groepen & Teamcoaching - Chris Van Dam en Chris De Rijdt, HOGENT
  • 07.10.2021 Motivational Interviewing - Rob d’Hondt
  • 13.01.2022 Perfectionisme: een gave of vergiftigd geschenk? - Liesbeth Boone
  • 24.03.2022 CLIC-bemiddeling - Christine Vancouillie
  • 05.05.2022 Inspirerend coachen - Jirka Van Haegenborgh en Ans Mouton

Programmabeschrijving.

Coachingscafé 1 op 09.09.2021

Werken met groepen & Teamcoaching - Chris Van Dam en Chris De Rijdt, HOGENT

Teamcoaching (Chris Van Dam)

Tijdens deze interactieve boekvoorstelling neemt Chris je mee in de wereld van ‘oplossingsgerichte teamcoaching’. Hij zoomt in op de vier stappen van het coachingsproces en de competenties van een teamcoach. De lezing is te kort om uitgebreide achterliggende informatie over het oplossingsgericht denken of het Brugse model aan te reiken, maar we bieden je wel graag een inspirerende avond aan als je interesse hebt in het coachen van teams.

Groepsdynamisch begeleiden (Chris De Rijdt & Chris Van Dam)

Gedurende het laatste half uurtje stelt Chris De Rijdt, co-auteur van deze gloednieuwe publicatie, enkele bekende modellen zoals Tuckman en Belbin opnieuw aan je voor. Deze modellen vormen nog altijd een nuttige basis voor iedere groepsbegeleider of teamcoach. Chris steekt ze in een nieuw jasje door ze te linken aan het oplossingsgericht werken en hoe je het kan toepassen in de praktijk.

Coachingscafé 2 op 07.10.2021

Motivational Interviewing - Rob d’Hondt

In deze workshop maak je kennismaken met de methode Motivational Interviewing (MI). Ron d'Hondt neemt je mee op onderzoek naar wat deze evidencebased methode je kan opleveren in gesprekken. Hoe kan je door het toepassen van deze methode anderen ondersteunen om werkelijk in beweging te komen of te veranderen?

Rob is actief lid van het Globale netwerk van trainers in MGV (MINT Inc.) en heeft met Joke Claessens het Praktijkboek Motiverende Gespreksvoering geschreven. Daarnaast organiseert hij lezingen, workshops, trainingen, coaching en implementatie projecten op het gebied van MGV, duurzame inzetbaarheid, leiderschap en continuïteit binnen een organisatie vanuit het organisatieadviesbureau www.berckeleysquare.nl

Coachingscafé 3 op 13.01.2022

Perfectionisme: een gave of vergiftigd geschenk? - Liesbeth Boone

Doorzetten, graag controle houden, niet snel tevreden, kritisch voor zichzelf of anderen, faalangst of uitstelgedrag. Herken je dit bij jezelf of je cliënten?

Het zijn elementen die we vaak zien bij mensen met perfectionisme. Tijdens dit coachingscafé staan we stil bij wat perfectionisme precies (niet) is, waar het vandaan komt en bespreken we enkele oplossingsgerichte handvaten om het perfectionisme los te laten: van moeten naar willen.

Liesbet Boone is klinisch psychologe. Ze werkt als HR Coach aan de UGent waar ze zich focust op carrièreontwikkeling en leiderschap. Binnen haar zelfstandige praktijk geeft ze vormingen, lezingen en workshops over perfectionisme.

Maximum 20 deelnemers

OPGELET: nieuwe locatie 13.03.2022: gebouw T , voskenslaan , Gent

Coachingscafé 4 op 08.10.2020

CLIC-bemiddeling - Christine Vancouillie

Ruim zeven jaar behandelde Christine Vancouillie binnen een Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW) uitsluitend de casussen die te maken hadden met pesten op het werk. Conflictbemiddeling werd hierdoor haar specialisatie. Zodoende benoemde de federale bemiddelingscommissie haar als erkend bemiddelaar in sociale en familiale zaken en arbeidsrelaties.

Christine publiceerde enkele boeken en ontwikkelde de CLIC-bemiddeling: een krachtige methode die een uitweg biedt uit de impasses van diepgewortelde geschillen. Hierbij leren de participanten hun gedachten kritisch te onderzoeken en tezelfdertijd een waarderende communicatiestijl te ontwikkelen. Ze heeft inmiddels talloze uren bemiddelingservaring.

Christine Vancouillie is erkend conflictbemiddelaar (Transformationele coaching) en werkt bij Mediationlink, com.V “Het huis van de dialoog”.

Coachingscafé 5 op 05.05.2022

Inspirerend coachen - Jirka Van Haegenborgh

Maak kennis met een frisse en krachtige kijk op coaching. 

Bij Inspirerend Coachen daag je je coachee uit om grenzen te verleggen én bied je tegelijk ten volle ondersteuning. Je legt inspirerende kracht in je gesprekken én je mag ook ontspannen als coach. Een coach werkt wel, maar niet te hard. Ontdek hoe je eenvoudig, direct en vanuit jezelf kan coachen op enthousiasme. Inspirerend Coachen is een no-nonsense aanpak voor het doelgericht coachen van medewerkers, teamleden of leidinggevenden.

Toen Jirka Van Haegenborgh 12 jaar geleden voor het eerst in contact kwam met het gedachtegoed rond Inspirerend Coachen, was ze meteen ‘verkocht’. De eenvoud aan de ene kant en de diepgang aan de andere kant spraken haar enorm aan. Tot op vandaag beschouwt ze dit materieel als haar grootste levenscadeau.

Ontdek meer rond het thema Coaching bij HOGENT

- Oplossingsgericht coachen

- Oplossingsgericht werken (groepscursus op maat van je organisatie)

Oplossingsgericht begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking

- Coaching, supervisie en teambegeleiding (postgraduaat)

- Coaching, supervisie, intervisie (groepscursus op maat van je organisatie)

- Mantelzorgcoaches

Scroll naar beneden voor meer info over groepstraining op maat.

FAQ

Krijg ik een certificaat?

Je ontvangt een aanwezigheidsattest

Kan ik per overschrijving/ factuur betalen?

Betalen via overschrijving kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.

Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving, wat kan ik doen?

Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen.

Kan ik een factuur krijgen als bewijs voor de boekhouding?

HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket.Dit e-ticket is voldoende bewijs voor je boekhouding.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Betalend parkeren kan beperkt in de omliggende straten. Campus Bijloke is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeerproblemen te ondervinden.   Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede keuze!

Meer info over onze bereikbaarheid vind je op :

- Google maps

https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Wat is het restitutiebeleid?

Restituties mogelijk via je Eventbrite account en tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement. Restituties zijn niet kostenloos. 4% van je ticketprijs + 0.99 ct wordt afgehouden door de serviceprovider.

Restitutiebedragen worden altijd teruggestort op de kaart die voor de aankoop is gebruikt. Wanneer het restitutiebedrag wordt overgemaakt naar een geannuleerde of verlopen kaart, moet de bezoeker contact opnemen met zijn bank of creditcardmaatschappij.

HOGENT, ook je professionele partner

Vacatures

HOGENT heeft in samenwerking met JobTeaser een Career Center ingericht om de arbeidsmarkt en onze studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen. Via dit platform kan je vacatures, stages en studentenjobs verspreiden, op een gebruiksvriendelijke manier de juiste mensen vinden en de zichtbaarheid van je merk verhogen.

hogent.be/student/career-center/

Bijscholen

Neem gerust een kijkje naar onze studiedagen en navormingen

Groepstrainingen op aanvraag

Is een studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je organisatie? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt deze groepstrainingen onder de noemer dienstverlening aan. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

expertise@hogent.be

Delen met vrienden

Locatie

KASK School of Arts, Campus Bijloke

Louis Pasteurlaan 2

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator HOGENT

Organisator van HOGENT Coachingscafés seizoen 2021-22

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen