HOGENT Coachingscafés seizoen 2020-21

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Fijn dat je interesse hebt in ons evenement, maar de ticketverkoop is helaas afgesloten. Hou Eventbrite of onze website www.hogent.be/agenda in de gaten voor gelijkaardige evenementen die je misschien ook interesseren. Hopelijk ben je er een volgende keer wel bij!

Evenementdetails

Locatie

Locatie

KASK School of Arts, Campus Bijloke

Louis Pasteurlaan 2

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Fijn dat je interesse hebt in ons evenement, maar de ticketverkoop is helaas afgesloten. Hou Eventbrite of onze website www.hogent.be/agenda in de gaten voor gelijkaardige evenementen die je misschien ook interesseren. Hopelijk ben je er een volgende keer wel bij!
Beschrijving van het evenement
Lezingenreeks over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.

Over dit evenement

Enkele donderdagavonden per academiejaar organiseren we een coachingscafé. Dit doen we al jarenlang met groot succes.

Met dit initiatief willen we een ontmoetingsplaats creëren voor coaches, supervisoren en teambegeleiders uit het werkveld en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een lezing over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.

Deelnemen is laagdrempelig en budgetvriendelijk. Je kan per sessie een ticket kopen of opteren voor een combiticket dat je toegang biedt tot de 4 sessies.Achteraf is er gelegenheid om andere professionals te ontmoeten in het KASK-café. Je bent welkom vanaf 19.15 u., de lezing start om 19.30 u.

PRIJS

12 euro  p.p.per coachingscafé

INFO

  • inhoudelijke vragen: christel.derijdt@hogent.be 
  • praktische vragen: celevents@hogent.be 
  • scroll down voor de Frequently Asked Questions (FAQ)

PROGRAMMA SEIZOEN 2020-21

download hier de flyer

08.10.2020 CLIC-bemiddeling - Christine Vancouillie

21.01.2021 Perfectionisme: een gave of vergiftigd geschenk? - Liesbeth Boone

04.03.2021 Geweldloos verzet - Sven Bussens

06.05.2021 Inspirerend coachen - Jirka Van Haegenborgh

Coachingscafé

04.03.2021 Geweldloos verzet - Sven Bussens

ONLINE sessie GEANNULEERD

Dit is een online event dat je kan bijwonen via ZOOM. De link wordt daags vooraf per mail aan de deelnemers gecommuniceerd.

Verken de mogelijkheden van de concepten ‘Nieuwe Autoriteit’ en vooral ‘Geweldloos Verzet’, dat handvatten aanreikt om aanwezig te blijven in moeilijke situaties en niet mee te gaan in escalaties. Bij geweldloos verzet ligt de nadruk op controle over het eigen handelen.

Meer en meer organisaties in het werkveld van hulpverlening, zorg, jeugdwerk en onderwijs vinden mogelijkheden in het werken vanuit deze concepten. Een van de doelen ervan is het helpen van collega’s, ouders, leerkrachten, …. en medewerkers om vanuit zelfcontrole en kracht te handelen.

Deze manier van denken en werken biedt je inspiratie en een kader om op een verbindende en warme manier te blijven opvoeden en om met collega's en partners constructief samen te werken.

Dit genereert opnieuw kansen tot constructieve dialoog waar anders conflict en confrontatie dreigt. In het bijzonder bij stevig gedrag met een (dreigende) negatieve impact op de relatie en ander zorgwekkend gedrag zoals bijvoorbeeld 'zich afsluiten en terugtrekken'.

Zorg voor relaties staat centraal. Deze manier van samenwerken biedt je opnieuw meer mogelijkheden tot constructieve dialoog en positief met elkaar omgaan. Het geeft je zowel de mogelijkheid om samen te begrenzen als op de best mogelijke manier van nabij zorg te dragen.

In deze online sessie krijg je een introductie op het gedachtengoed, met aandacht voor hoe je dit kan implementeren in jouw eigen praktijk.

We benaderen het concept van de Nieuwe Autoriteit als een concept dat compatibel is met andere modellen. Het Oplossingsgerichte model en de Nieuwe Autoriteit kunnen elkaar versterken.

Sven Bussens heeft meer dan 20 jaar klinische praktijkervaring in verschillende contexten. Hij is praktijklector aan HOGENT, opleider en mede oprichter van het Oplossingsgericht centrum, oplossingsgericht therapeut, getraind in diverse NVR scholen en is auteur van een aantal succesvolle publicaties en schrijft als expert regelmatig artikels voor tijdschriften. Hij is getraind in binnen- en buitenland in non-violent resistance (London, Tel Aviv). Sven heeft ook ruime ervaring in het werkveld van de preventieve gezinsondersteuning waar hij met de steun van het expertise centrum opvoedingsondersteuning (EXPOO) een draaiboek met een houding en methodieken om ouderbijeenkomsten vanuit het concept van de nieuwe autoriteit te begeleiden heeft uitgewerkt.

Coachingscafé 4

06.05.2021 Inspirerend coachen - Jirka Van Haegenborgh

Helaas, ook GEANNULEERD

Maak kennis met een frisse en krachtige kijk op coaching. 

Bij Inspirerend Coachen daag je je coachee uit om grenzen te verleggen én bied je tegelijk ten volle ondersteuning. Je legt inspirerende kracht in je gesprekken én je mag ook ontspannen als coach. Een coach werkt wel, maar niet te hard.Ontdek hoe je eenvoudig, direct en vanuit jezelf kan coachen op enthousiasme. Inspirerend Coachen is een no-nonsense aanpak voor het doelgericht coachen van medewerkers, teamleden of leidinggevenden.

Toen Jirka Van Haegenborgh 12 jaar geleden voor het eerst in contact kwam met het gedachtegoed rond Inspirerend Coachen, was ze meteen ‘verkocht’. De eenvoud aan de ene kant en de diepgang aan de andere kant spraken haar enorm aan. Tot op vandaag beschouwt ze dit materieel als haar grootste levenscadeau.

Ontdek meer rond het thema Coaching bij HOGENT

- Oplossingsgericht coachen

- Oplossingsgericht werken (groepscursus op maat van je organisatie)

Oplossingsgericht begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking

- Coaching, supervisie en teambegeleiding (postgraduaat)

- Coaching, supervisie, intervisie (groepscursus op maat van je organisatie)

- Mantelzorgcoaches

Scroll naar beneden voor meer info over groepstraining op maat.

FAQ

Krijg ik een certificaat?

Je ontvangt een aanwezigheidsattest

Kan ik per overschrijving/ factuur betalen?

Betalen via overschrijving kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.

Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving, wat kan ik doen?

Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen.

Kan ik een factuur krijgen als bewijs voor de boekhouding?

HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket.Dit e-ticket is voldoende bewijs voor je boekhouding.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Betalend parkeren kan beperkt in de omliggende straten. Campus Bijloke is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeerproblemen te ondervinden.   Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede keuze!

Meer info over onze bereikbaarheid vind je op :

- Google maps

https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Wat is het restitutiebeleid?

Restituties mogelijk via je Eventbrite account en tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement. Restituties zijn niet kostenloos. 4% van je ticketprijs + 0.99 ct wordt afgehouden door de serviceprovider.

Restitutiebedragen worden altijd teruggestort op de kaart die voor de aankoop is gebruikt. Wanneer het restitutiebedrag wordt overgemaakt naar een geannuleerde of verlopen kaart, moet de bezoeker contact opnemen met zijn bank of creditcardmaatschappij.

HOGENT, ook je professionele partner

Vacatures

HOGENT heeft in samenwerking met JobTeaser een Career Center ingericht om de arbeidsmarkt en onze studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen. Via dit platform kan je vacatures, stages en studentenjobs verspreiden, op een gebruiksvriendelijke manier de juiste mensen vinden en de zichtbaarheid van je merk verhogen.

hogent.be/student/career-center/

Bijscholen

Neem gerust een kijkje naar onze studiedagen en navormingen

Groepstrainingen op aanvraag

Is een studiedag of training uit ons aanbod interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je organisatie? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt. HOGENT biedt ook groepstrainingen onder de noemer dienstverlening. Onze experts stemmen dan hun aanbod af op je specifieke noden en cases.

expertise@hogent.be

Delen met vrienden

Locatie

KASK School of Arts, Campus Bijloke

Louis Pasteurlaan 2

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen