Hack De Stad • Hoe brengen  we verrassing  in de stad?

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Hack De Stad • Hoe brengen we verrassing in de stad?

We zoeken naar verrassende antwoorden met onderzoeker Annelien Smets (SMIT).

Door Stadsform

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 6 jun. 2023 19:30 - 21:30 CEST

Locatie

Stadsform 6 Stadswaag 2000 Antwerpen Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Verrassing is misschien wel een van de mooiste kwaliteiten van steden. Maar wat gebeurt er met het spontane, onverwachte, verwonderende karakter van de stad wanneer deze evolueert naar een slimme stad? In welke mate staan slimme steden de toevalligheid in de weg, of hoe kan technologie haar versterken? Van onverwachte steegjes en ontdekkingen van culturele activiteiten - hoe brengen we verrassing in de stad en haar beleving?

We gaan in gesprek met Annelien Smets, onderzoeker bij imec-SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology) en professor media economie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze coördineert het FWO-onderzoeksproject ‘Serendipity Engine’ over het gebruik van gepersonaliseerde aanbevelingssystemen in een stedelijke context. Dit ligt in het verlengde van haar doctoraatsonderzoek waarbij ze zich, onder begeleiding van Pieter Ballon, toelegde op de vraag wat er gebeurt met serendipiteit in de slimme stad. HakTechnologie en steden ontwikkelen zich op verschillende ritmes. Reuzensprongen in o.a. Artificial Intelligence en Augmented Reality dwingen ons tot de vraag; wat is hun impact op het maken van en leven in steden van morgen? Hoe laten we ons deze ontwikkelingen niet overkomen, maar hacken we hen samen in functie van meer leefbare, duurzame en solidaire steden? In deze serie evalueren en herverbeelden we het publieke potentiëel van moderne technologische ontwikkelingen voor onze steden. Dat doen we samen met vooraanstaande technologen, stadsmakers en u.

Hack De Stad is een serie van imec in samenwerking met Stadsform.

www.imec.be & www.stadsform.be

Over de organisator

Georganiseerd door
Stadsform

EN

Stadsform is a center for dialogue about the city of tomorrow based on the Stadswaag in Antwerp, Belgium. Stadsform hostst talks, screenings, workshops, walks and more about urgent urban issues in close collaboration with local and international partners.

More info on www.stadsform.be

NL

Stadsform is een centrum voor dialoog over de stad van morgen op de Stadswaag in Antwerpen. Stadsform organiseert talks, screenings, workshops, stadswandelingen en meer over urgente urbane thema's in nauwe samenwerking met lokale en internationale partners.

Meer info op www.stadsform.be

De verkoop sluit binnenkort