€ 395

Geboeid door Perfectionisme, Najaarseditie (meerdaagse training)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hasselt

Herkenrodesingel 21/52

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Waarom zou jij komen? “Het is geen “gesprekstherapie”. Wel een trainingstraject om inzichten te verwerven, te reflecteren en toe te passen”

Over dit evenement

“Het is geen “gesprekstherapie”. Wel een trainingstraject om inzichten te verwerven, te reflecteren en toe te passen”

“Het is een uitzonderlijke ervaring om in een groepje met gelijkgestemden dit traject te doorlopen. Het is allemaal zo herkenbaar - je voelt je precies terug normaal”.

“Ik vond het fijn te horen dat er ook positieve kanten aan zitten. En dat je in je veranderproces tegelijk ook wel dichtbij jezelf mag blijven, bij datgene waar jij voor staat in het leven.”

“Eindelijk iemand die begreep dat advies zoals “goed is goed genoeg” of “laat het los” niet werkt bij een perfectionist! Nu, misschien moet je, zoals Erna, er zelf één zijn om dat goed te snappen. Dat vond ik echt wel een meerwaarde!”

“Ik wist niet dat er verschillende vormen van perfectionisme bestonden en verschillende manieren waarop het tot uiting komt. Daardoor kon ik bij mezelf een patroon zien en, hoewel confronterend, gaf dit ook veel inzicht en houvast.”

“Wat me bijgebleven is, is dat je er niet vanaf geraakt. Dat was in eerste instantie wel confronterend. En, ik was ook wel wat boos, want ik ervaar echt wel de nadelen ervan. Tegelijk was het een hele opluchting. Ik heb lang geprobeerd om ervan af te geraken, heb al een leerproces achter de rug. Maar in periodes van ingrijpende veranderingen, stress of vermoeidheid, steekt het toch wel weer de kop op. Het was een geruststelling te horen dat dat normaal is.”

“Ik besef dat er nog een hele weg te gaan is en dat het een langzaam proces is van vallen en opstaan. Maar ik ga alvast wel naar huis met een hele hoop inzichten en praktisch bruikbare tips en technieken. Het geeft energie en goesting om ermee aan de slag te gaan”

Wil jij ook graag in een persoonlijk traject, samen met een kleine groep, gelijkgestemden – “perfectionisten”, je perfectionisme beter leren kennen, je ervaringen delen, leren van mekaar en samen nieuwe inzichten, tips en technieken verwerven om anders om te gaan met jouw perfectionisme?

Wil je dit doen op basis van wetenschappelijk onderbouwde inzichten die zijn vertaald naar praktisch bruikbare en dagelijks toepasbare tips en technieken?

Zie je het zitten om dit te doen onder de deskundige begeleiding van Erna Claes, dr in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en cognitieve gedragswetenschappen? En zelf een perfectionist, die met de nodige dosis kritische, maar constructieve reflectie, opbouwende begeleiding en een vleugje humor de groep zal begeleiden.

Dan ben je heel welkom op deze editie van “Geboeid door perfectionisme”!

Je doorloopt een persoonlijk traject in een kleine groep van max. 6 deelnemers. En dit op 3 dagen waarop we een antwoord bieden op 3 vragen

1) Wat is het?

Perfectionisme is niet per definitie negatief. We kijken zowel naar de nuttige als de nadelige kanten ervan. We onderscheiden 3 dimensies (prestatiegericht, controlegericht en sociaalgericht perfectionisme). We bekijken welke mechanismen ervoor zorgen dat perfectionisme als kwaliteit kan uitmonden in gewoontepatronen met potentiële negatieve gevolgen.

2) Hoe kom ik eraan?

We kijken naar oorzaken maar vooral naar datgene wat het hier en nu in jouw huidige leven gaande houdt.

3) Geraak ik er weer van af en hoe?

Weten is nog geen doen! En, neen, je geraakt (én hoeft) er niet vanaf maar je kan er wel mee verder. Kom samen met ons achterhalen hoe dat kan. We gaan aan de slag met concrete inzichten, tips en technieken om zelf meer bewust te kunnen kiezen hoe en wanneer dit perfectionisme al dan niet in te zetten.

Praktische organisatie

Het traject bestaat uit 15u begeleiding ter plekke. We starten met een korte telefonische kennismaking gevolgd door een schriftelijke intake. Vervolgens gaan we 3 dagen in een kleine groep van max 6 personen aan de slag.

Deelnemers ontvangen verder een werkboek van +/- 100 pagina’s met opdrachten voor persoonlijke reflectie en toepassing tijdens het traject. Dit werkboek is ook het naslagwerk en actieplan om na dit traject zelf verder met het thema aan de slag te blijven gaan. Verder krijg je verschillende tussentijdse opdrachten en audiofragmenten van oefeningen die we tijdens de training doen (aandachtoefeningen, ademhalingsoefening, relaxatie-oefening) zodat je deze ook tussen de trainingsdagen en nadien zelf verder kan inoefenen.

Het traject wordt afgerond met een individueel actieplan via een onlinegesprek van 30 min binnen de maand na de laatste sessie.

Voor deelnemers die dit wensen bestaat na het traject de mogelijkheid om in 1 tot max. 5 individuele opvolgsessies van 1u verder te gaan verdiepen, toepassen en consolideren op langere termijn.

Data en locatie

Zaterdagen 5 en 19 september, 25 oktober

Ontvangst vanaf 9u - start om 9.30u tot 15.30u.

Lunch wordt voorzien.

Prijs: 395 euro (werkboek, dranken en lunch inbegrepen)

Locatie: Herkenrodesingel 21/52 – 3500 Hasselt

Alles zal verlopen volgens de noodzakelijke Corona-proof maatregelen. Wij vragen je wel om zelf een mondmasker mee te brengen.

Individuele opvolgsessies online van 1u: 70 euro / sessie

Begeleiding

De begeleiding gebeurt door Erna Claes, doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en erkend gedragstherapeut.

Na een loopbaan in de zorgsector is zij sinds 2004 mede-zaakvoerder van Fenrir Consult en heeft zij zich als expert – trainer gespecialiseerd in “werken aan welzijn”.

Sinds 2008 is zij de grondlegger van “Geboeid door perfectionisme” een evidence-based programma met inzichten uit de neurobiologie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ACT alsook het oplossingsgericht denken en de positieve psychologie. Ze werden vertaald naar praktisch bruikbare inzichten, tips en technieken.

In 2018 werd meer dan 10 jaar ervaring met perfectionisme gebundeld in het Centrum voor Perfectionisme.

Voor meer info: www.centrumvoorperfectionisme.be

Heb je nog vragen? mail naar web@centrumvoorperfectionisme.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hasselt

Herkenrodesingel 21/52

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen