€ 18,15

Design Lab: Briefing, pitch en offerte-opmaak voor grafisch ontwerpers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Studio

Maarschalk Gerardstraat 4

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Briefings van klanten: soms krijg je als grafisch ontwerper een vage uitleg waardoor het je veel tijd kost om iets concreet en gericht voor te stellen. Een andere keer is de briefing en het bijbehorende kader zo strak dat er nog weinig ruimte is voor creativiteit en eigen toegevoegde waarde.

In dit Lab gaan we dieper in op dit eerste contact met je klant, je portfolio, pitch en hoe een duidelijke offerte opstellen.

Een must voor elke grafisch ontwerper die betere en efficiëntere afspraken wil maken met zijn klanten en op die manier zijn dienstverlening naar een hoger niveau wil tillen.

Sprekers

Tom Hautekiet van Studio Kiet spreekt over hoe je kan achterhalen wat een klant precies bedoelt. Hoe maak je duidelijke afspraken zonder alles tot in de details te moeten vastleggen. Welke informatie is cruciaal in het eerste contact en hoe kan je een klant sturen of begrijpen. Wat als er misverstanden ontstaan? En hoe behoud ik een evenwicht tussen een duidelijke briefing en creatieve vrijheid.

Odin Saillé heeft enkele jaren als Creative Director voor grotere bureau’s gewerkt en nu concentreert hij zich op zijn eigen bedrijf. Als creative director en nog meer met zijn eigen bureau wilt hij klanten overtuigen met een pitch en zijn portfolio. Odin geeft de geheimen prijs van een goede pitch. Hoe overtuig je een klant om met jou te werken? Hoe lees je ‘moods’ in de zaal en pas je je daar aan?

Lauren Grusenmeyer heeft met Bureau Grusenmeyer haar eigen grafische Design studio. Om alles vlot te laten verlopen zijn goede offertes en prijszetting natuurlijk belangrijk. Maar hoe doe je dat nu? Uurtarief, projectprijs, …? Vraag je aan commerciële en culturele partners evenveel? Wat met mijn prijs bij terugkerende opdrachten voor dezelfde klant? Met hoeveel correctierondes werk ik en neem ik dit allemaal op in mijn offerte? Splits ik mijn offerte best zo gedetailleerd mogelijk op of soms niet? Welke zaken in mijn offerte zijn noodzakelijk en welke optioneel te vermelden?

Voor wie?

Voor grafische ontwerpers die graag helder en professioneel met hun klanten communiceren en zo hun dienstverlening naar een hoger niveau willen tillen.

Programma

13u30 — 14u: Ontvangst met koffie
14u — 15u15: 3 x 20 minuten presentatie
15u15 — 15u30: Pauze
15u30 — 17u: 3 x 30 minuten vragenronde met de sprekers
17u — 17u30: Netwerkdrink

Dit Lab wordt georganiseerd in samenwerking met Creative Belgium

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Studio

Maarschalk Gerardstraat 4

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen