Gratis

Design Lab: 1-op-1 feedback op jouw portfolio - Mechelen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Talentenfabriek

Hendrik Consciencestraat 56

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wat denkt een ervaren designer van jouw laatste logo- of tafelontwerp? Je krijgt tijdens deze portfoliodag de kans om jouw portfolio voor te leggen aan mensen met autoriteit in hun vakgebied. Zij zullen jou vanuit hun eigen ervaringen constructieve feedback en persoonlijk advies geven over hoe je jouw portfolio nog kan versterken. Hun feedback, maar ook hun netwerk kan waardevol zijn voor jouw volgende stappen als ontwerper.

Werk je in de discipline: ambacht, grafisch ontwerp, meubelen & interieur, industrieel design of accessoires? Dan matchen we jou met een expert.
Je vraag hen wat je wil, bijvoorbeeld:

  • Kies ik voor een digitaal of papieren portfolio?
  • Wat straalt mijn portfolio uit en past dat bij mijn identiteit als designer?
  • Welke projecten neem je op in je portfolio, welke net niet?
  • Hoe kan ik een beeld geven van de diversiteit van mijn werk?
  • Is het aangeraden om ook het proces te tonen, of beter enkele afgewerkte producten?

We vragen je om jouw portfolio op voorhand door te sturen in digitale versie. Gezien de beperkte tijd zijn we genoodzaakt om op basis van ervaring en portfolio een selectie te maken. Wacht dus zeker niet te lang met je in te schrijven. We brengen je 2 weken op voorhand op de hoogte of je bij de 'gelukkigen' hoort.

De afspraken zullen doorgaan in de voor- of de namiddag, houd dit moment dus even vrij. Een individueel feedbackgesprek duurt ongeveer 40 minuten.

Je kan naast feedback op jouw portfolio die dag ook nog zakelijk advies krijgen van andere Flanders DC collega’s, zoals onder meer feedback op de prijszetting, informatie over intellectuele eigendom, contracten of een meer algemeen feedbackgesprek. Dit kan je aangeven bij je inschrijving.

Sectoren en experten

Je kan je portfolio voorleggen binnen volgende sectoren aan onderstaande experten. Ze zijn elk top in hun gebied van designexpertise.
  • Meubelen & Interieur: Axel Van Den Bossche van Serax en Vincent Meurisse van COLLECTIVE
  • Industrieel design: Maxime Szyf van Yellow Window Design
  • Grafisch ontwerp: Saskia Wierinck van Superset en Hugo Puttaert van Visionandfactory (logo- en huisstijlontwerp, editoriaal design, webdesign, illustratie, reclame,...)
  • Accessoires: Nedda El-Asmar van STUDIONedda (juwelen, textiel, handtassen, hoeden,...)
  • Ambachtelijk design: Keramiste Ann Van Hoey (in glas, klei, hout, maar ook collectible design, kunstambacht en uniek ontwerp)

Voor wie?

Voor de meer beginnende ontwerper die wel al een portfolio heeft opgebouwd, maar hier graag een kritische blik op krijgt en een antwoord krijgt op 'Hoe kan ik mijn portfolio nog verbeteren?'. Dit event richt zich niet tot pas afgestudeerden. Inschrijven kan tot 8 mei, maar je wacht best niet tot dan, want plaatsen zijn beperkt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Talentenfabriek

Hendrik Consciencestraat 56

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen