De pelgrimstocht voor de vaders - 2022

De pelgrimstocht voor de vaders - 2022

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Banneux

Rue de la Sapinière

4141 Banneux

Belgium

Kaart bekijken

"De pelgrimstocht voor de vaders" wordt geörganiseerd door vaders die af en toe samen (onder mannen) willen komen.

Over dit evenement

"De voettocht voor vaders" wordt geörganiseerd door vaders die af en toe samen (onder mannen) willen komen. Vaders kunnen er spreken of gehoord worden over hun gevoelens als vader, echtgenoot en christen. Gedachtewisseling, bezinning en gebed staan op het programma.

De voettocht is door iedereen bewandelbaar (net minder dan 20 km) en nooit moeilijk.

Deze voettocht wordt in het Frans gepredikt, maar u kan inschrijven in een nederlandstalige groep.

Elk jaar wandelen meerdere priesters en geestelijken met ons mee. Dit jaar wandelt EH Eric Haelvoet (Salesiaan van Don Bosco) mee met de nederlandstalige groep.

Bestemd voor wie ?Voor elke man, toekomstige vader, vader of grootvader die gedurende een aangenaam weekend een tijd van vrijheid, ontspanning, bezinning en gebed wil nemen in de prachtige natuur van onze Belgische Ardennen. Dit weekend is geschikt voor alle christenen en voor iedereen die zich bevraagt over zijn geloof. Als deze tocht zelfs van christelijke essentie is, dan verwelkomen we al degenen die zoeken, twijfelen, of zelfs deze die geen christenen zijn, maar die wel veel respect voor onze godsdienst vertonen.Geest van deze tochtDe voettocht voor vaders wordt georganiseerd door vaders die de behoefte hebben om zich onder "mannen" terug te vinden. Met een gegeven thema en in een klimaat van totaal vertrouwen delen zij hun vader- en christen gevoelens. Deze Tocht is erg gehecht aan St Joseph. Dit is de reden waarom het tijdens het weekend van 16 en 17 maart plaats vindt, dicht bij de datum van het feest van de patroonheilige. Het is binnen het bereik van iedereen: geen te lange wandeltraject, geen moeilijk of fysisch parcours, gebruikmakend van paden en kleine wegen zonder verkeer.Waarom deze tocht ?Net zoals de Samaritaanse vrouw, kan elk mens vandaag de behoefte voelen om naar de waterput te gaan om er Jezus te beluisteren die ons uitnodigt te geloven in Hem en om te putten uit de bron waaruit het levend water komt. (cfr. Jn 4, 14)

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen