CoderDojo Stekene - 13/05/2023

Venster Acties

CoderDojo Stekene - 13/05/2023

Over CoderDojo CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren,

Door CoderDojoBelgium

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 13 mei 2023 14:00 - 17:00 CEST

Locatie

Bibliotheek Stekene Stadionstraat 51 9190 Stekene Belgium

Over dit evenement

  • 3 uren

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren  een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar kunnen deelnemen. We appreciëren het als ouders een half uur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken.

Breng zeker een laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien één lenen van je broer, ouders, familie… Tijdens de Dojo kan de nodige programmeersoftware geïnstalleerd worden. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo Stekene proberen een reservelaptop te voorzien.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier verzamelt voornamelijk persoonlijke gegevens over de deelnemer. In enkele gevallen wordt ook bijkomende informatie over de ouder/voogd gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via stekene@coderdojobelgium.be.

Technieken en leertraject

CoderDojo Stekene concentreert zich voornamelijk op Scratch en micro:bit. Kinderen kunnen vrijblijvend deelnemen aan een leertraject, vertrekkend van Scratch en geleidelijk aan verderbouwen naar meer geavanceerde projecten met micro:bit.

Vragen

Contacteer ons via  stekene@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Over de organisator