Coderdojo Sint-Laureins - 10/12/2022

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Coderdojo Sint-Laureins - 10/12/2022

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's".

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Leemweg 24 24 Leemweg 9980 Sint-Laureins Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

 • 2 uren 30 minuten
 • eTicket voor mobiel

Lees het protocol hier na: https://www.coderdojobelgium.be/sites/default/files/CovidProtocolNL202006.pdf

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!". 

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 9 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan is het aangewezen dat je begeleid bent door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we  hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.

Je dient zelf te beschikken over een eigen laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien. Dit kan echter niet door ons worden gegarandeerd voor iedereen.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via sint-laureins@coderdojobelgium.be.

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch.

De lessen bij coderdojo zijn opgesplitst in 3 grote modules die je zullen klaarstomen voor Highlevel IT-gerichte workshops.

Module 1 Scratch

In module1 scratch starten we van de basis(geen voorkennis vereist, hier leren we via de codeblokken in scratch de beginselen die een echte programmeur/gamedeveloper nodig heeft.

Les 1:

 • Inleiding tot scratch
 • De editor

Les 2:

 • Decoratie / Design / Sprites
 • Tekenen in scratch (de pen-extensie)

Les 3-4:

 • Input / Output.
 • Verwerken van gegevens.
 • Variabelen en lijsten

Les 5-6-7:

Door de kennis die we vorige lessen hebben gekregen gaan we ons eerste echte game maken.

Pong 2021.(Ninja's die denken dat dit hetzelfde pong spelletje als vorig jaar zal zijn, zijn er alvast aan voor de moeite dit wordt pong 2021 😊 bestaande uit meerdere levels!)

Wie deze opdracht volbrengt, krijgt zijn eerste Codordojo Ninja Badge Professional

Ben je nog niet volledig mee? Geen probleem! Tijdens deze 3 lessen zullen de coaches je bijstaan (niet met het maken van de game) met functies die je nog niet onder de knie hebt.

Module 2 Scratch

In module 2 van scratch gaan we verder met de basis beginselen van module 1.

Hierin gaan we een multi-player game maken. Waarbij we ook gebruik zullen moeten maken van externe tools zoals onze digibits. Die we zullen gebruiken als controllers.

Les 1:

 • In en Output via de digibits.

Les 2:

 • Cloud variabelen.

Les 3-4-5-6:

Hier starten we effectief met het maken van de game.Hierbij krijgt de groep de keuze tussen het maken van een race game of een FPS (first person shooter).Wie deze game tot het einde volbrengt Bezit de CodorDojo Ninja Badge Pro.

Module 3

In deze module krijg je de vereisten voor het game op papier.(zonder code)De coaches zullen je niet helpen bij het maken van de game.Natuurlijk zijn wij steeds bereid om voorgaande lessen te herhalen of uit te breiden naar de hand van je probleem.

Eens je deze game hebt volbracht bezit je de Coderdojo Ninja Badge Master.Indien je nog zin hebt in meer ben je nu klaar voor het grovere werk.

Bekijk onze workshops op www.deshack.be

Meer informatie over onze trajecten kan je vinden op onze website: www.deshack.be/coderdojo

Vragen

Contacteer ons via sint-laureins@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.


De verkoop sluit binnenkort