CoderDojo Sint-Katelijne-Waver - 17/12/2022

Venster Acties

CoderDojo Sint-Katelijne-Waver - 17/12/2022

Over CoderDojo CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "DOJO's"

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

College Hagelstein Berlaarbaan 229 2860 Sint-Katelijne-Waver Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Over CoderDojo 

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn.

CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Website en Twitter

Sinds kort hebben we onze eigen webstek. Je kan ons vinden op https://skw.coderdojobelgium.be/

Sfeerfoto's van onze evenementen kan je ook vinden op ons Twitterkanaal:

https://twitter.com/CoderDojoSKW

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, we vragen wel contactgegevens om hen te kunnen bereiken als er iets met je gebeurt.

Omstreeks 12u00 is er een toonmoment, waarin je kan tonen aan de rest wat je gemaakt hebt. Op dat moment kunnen je ouders terugkeren en alles mee volgen. Na het toonmoment kan iedereen naar huis.

Je dient voor de dojo van Sint-Katelijne-Waver NIET te beschikken over een laptop, er zijn genoeg pc's in het lokaal ter beschikking, maar je mag natuurlijk je eigen laptop mee brengen als je dat wil (er is plaats en WIFI). De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden en helpen je met het maken van accounts.

Registreren & Annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de minderjarige deelnemer. Er worden ook contactgegevens van ouder of voogd gevraagd om de redenen hierboven beschreven: We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Dit is enkel nodig om -indien er iets gebeurt- contact kan opgenomen worden met de ouders of voogd.

We waarderen dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden. Er zijn veel kinderen die graag willen deelnemen, en we moeten soms het aantal deelnemers beperken in aantal, dus kan je niet komen, dan kan iemand anders zo je plaats innemen. Als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via  sint-katelijne-waver@coderdojobelgium.be.

Trajecten 

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt,  start je best met Scratch. De andere trajecten zijn voor de ninja's die al wat meer ervaring hebben: 3D tekenen en -printen, Arduino, Micro:bit, Appinventor, Python initiatie of Raspberry pi. Of die andere trajecten effectief kunnen gebeuren, is afhankelijk van welke coaches kunnen komen die dag. Je kan bij de inschrijving wel al aangeven wat je graag zou doen.

Als beginner (eerste 8 sessies) kies je dus best sowieso voor Scratch. Daar leer je de basis van het programmeren

Vragen 

Contacteer ons via sint-katelijne-waver@coderdojobelgium.be! Tot snel  

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteitensoms foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.