CoderDojo Kessel-Lo - 25/03/2023

Venster Acties

CoderDojo Kessel-Lo - 25/03/2023

Tijdens een CoderDojo leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enz.

Door Coderdojo Kessel-Lo

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 25 mrt. 2023 10:00 - 12:30 CET

Locatie

buurthuis Casablanca kessel-lo Lolanden 3010 Kessel-lo Belgium

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Coderdojo Kessel-Lo

Coderdojo wil kinderen en jongeren op een speelse manier laten kennismaken met programmeren (Meer weten over Coderdojo? Lees onderaan verder) Deelnemen kan een enkele keer, om te proberen, of elke maand, of af en toe eens, zoals je wil. Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt (max 3 kinderen per ingeschreven coach).

Maak jouw keuze bij inschrijving

Als je inschrijft kies je voor één van de volgende groepen:

  1. MakeCode Arcade: retrospelletjes maken met codeblokjes. Ken je al wat Scratch of heb je al met microbit gewerkt? Wil je zelf met pixelart je eigen sprites ontwerpen? Ken je al enkele woordjes Engels? Dan is MakeCode zeker iets voor jou.
  2. Scratch: je leert verhalen of spelletjes maken met codeblokjes, voor iedereen die al kan lezen. Nog nooit met codeblokjes gewerkt? dan is Scratch zeker iets voor jou.
  3. ArMiRo: Arduino, Microbot, robots, Makey Makey: je leert werken met kleine hardware die je kan programmeren. Voor al wie al kan lezen. Ervaring met programmeren met codeblokjes is niet vereist, wel een voordeel.
  4. Free Coding Club: het 'echte' programmeerwerk. Voor tieners die programmeertalen zoals Python willen leren door te experimenteren (instapvoorwaarde: al ervaring hebben met Scratch of andere programmeertalen met codeblokjes)

Praktische informatie

Je kan deelnemen van zodra je vlot kan lezen tot 18 jaar.

Om 12u presenteren de kinderen aan de ouders en aan elkaar hun werk tijdens een show&tell. Alle ouders welkom! Na afloop van de show&tell krijgen de deelnemers een stuk pizza.

Wil je als ouder tijdens de sessie graag bij je kind blijven om samen aan een projectje te werken? Dat willen we alleen maar aanmoedigen, samen programmeren en experimenteren is plezant.

Je brengt best een laptop mee als je kan. Heb je geen laptop, geef dit aan in het inschrijfformulier en dan zal CoderDojo een computer voorzien (zolang de voorraad strekt).

Heb je zelf een micro:bit of ander materiaal? breng 'm dan gerust mee, maar zorg ervoor dat het gelabeld is.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via kessel-lo@coderdojobelgium.be.

Over CoderDojo

CoderDojo organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Vragen

Contacteer ons via kessel-lo@coderdojobelgium.be Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Over de organisator

Georganiseerd door
Coderdojo Kessel-Lo