CoderDojo Gent - 18/03/2023

Venster Acties

CoderDojo Gent - 18/03/2023

Tijdens een CoderDojo leren meisjes en jongens spelenderwijs programmeren. In Gent werken we met Scratch, Arduino, Mindstorms en Python.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

KU Leuven - Gent, Campus Rabot 1 Gebroeders de Smetstraat 9000 Gent Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Scratch, Arduino, Mindstorms en Python

Je kan kiezen voor Scratch, Arduino, Mindstorms of Python. 🚀

Breng je eigen computer mee. Lukt dat niet? Laat het zeker weten via coderdojogent@gmail.com. Wij hebben een 5-tal reservetoestellen voor wie echt geen eigen toestel mee kan brengen.

Kom je samen met een vriend of broer of zus? Je kan gerust met 2 aan één computer werken, da's superleuk 🙂🙂💻.

Afspraken

Aanmelden  🖐

  • Je meldt je aan in de hal van het gebouw en gaat daarna met een coach naar de zaal.

Eten en drinken 🍩🍎🧃

  • We voorzien een drankje voor in de pauze. Voor koekjes, cake of andere lekkernijen rekenen we op jullie: breng iets lekkers mee om met de anderen te delen 😋.

Toonmoment 🎤

  • Om 12.15u is er een toonmoment. De kinderen tonen dan op een groot scherm wat ze gemaakt hebben. Iedereen welkom! 

Blijf thuis als je ziek bent  🦠❌

  • Kom zeker niet naar CoderDojo als je je ziek voelt, of als je contact had met mensen die besmet zijn met het coronavirus. 

Inschrijven 

Alles gelezen? Dan ben je klaar om in te schrijven 👊. 

Kan je toch niet komen? Annuleer dan je inschrijving via Eventbrite of laat het ons weten via coderdojogent@gmail.com

---------------------------------------------------------------------

Algemene info

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenoemde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via gent@coderdojobelgium.be.

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt met programmeren, start je best met Scratch.

Vragen

Contacteer ons via coderdojogent@gmail.com

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.