Gratis

Club Sharing Day

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Spoor 95, Provinciehuis

Provincieplein 1

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Club Sharing Day

Over dit evenement

Er is enorm veel expertise bij de volleybalclubs. Deze inzichten vragen om gedeeld en ontdekt te worden. Daarom brengen we alle verschillende stakeholders rond de tafel om specifieke thema's die door jullie gekozen werden aan te kaarten via rondetafel gesprekken.

Zo willen we elkaar inspireren met een open mindset, kunnen we contacten leggen tussen de clubs, zullen successen gedeeld worden en krijgen we inzichten in de toekomst van het volleybal.

We doen dit door uitdagingen te identificeren omtrent een specifiek topic en eerste ideeën te exploreren. Verder wil de federatie de clubs inspireren op de Volley Market met standjes en sprekers.

12 workshops

Tijdens de rondetafel gesprekken liggen verschillende thema's op tafel waar de clubs een grote uitdaging in zien: "Een efficiënte clubwerking", "Onze club in 2030" en "Volleybal is keiplezant". Er zijn 12 workshops waar telkens gewerkt wordt rond een specifieke uitdaging:

Een efficiënte clubwerking

 1. Minder administratie & meer fun
 2. Communiceren binnen onze club
 3. De perfecte clubstructuur
 4. Iedereen scheidsrechter

Mijn club in 2030

 1. Jeugd traint jeugd
 2. Trainerscursus 'toegankelijker"
 3. Vrijwilligers te veel...
 4. Sponsorinkomsten verwerven is kinderspel

Volleybal is keiplezant

 1. Jongens en volleybal
 2. Volley Smash vervangt balgewenning
 3. Instroom U11 verdubbelen via... attractiviteit
 4. Volley@School 3.0

In een eerste ronde krijgen de deelnemers de kans om de uitdaging binnen hun club kort toe te lichten. Tijdens de tweede ronde zullen de clubs samen op zoek gaan naar de oplossingen voor deze uitdagingen door ervaringen en good practices met elkaar te delen.

Volley Market en clubs aan het woord

In de pauze tussen de twee rondes zorgen we voor inspiratiemomenten. Op de Volley Market komen enkele partijen hun organisatie in de kijker zetten, maar telkens met het oog op het verhogen van de inkomsten van de club of het verlagen van de kosten. Telkens met een win-win om de clubs te ondersteunen.

Bovendien zorgen we nog voor het delen van enkele good practices die clubs willen delen. Zij krijgen 10 minuten de tijd om hun project in de kijker te zetten, maar vooral om hun collega's te motiveren en inspireren. Good practices van clubs zijn de ideale inspiratiebron om de eigen werking te versterken.

JTV DERO Berlare-Zele en Mavoc Mechelen komen sharen

Stijn Van Kerckhove (voorzitter van JTV DERO Berlare-Zele) komt toelichten hoe ze de interne communicatie en administratie vereenvoudigd en efficiënter gemaakt hebben. Met de implementatie van hun eigen digitaal platform hebben ze heel wat problemen overwonnen. Hun dagelijkse werking is zo in een stroomversnelling gekomen.

Amparo Velez Gutierrez (jeugdcoördinator van Mavoc Mechelen) heeft met de club een oplossing proberen vinden voor het nijpende trainerstekort. Amparo heeft hiervoor heel wat interessante info verzameld en een plan van aanpak uitgewerkt die de club helpt om te kampen met dat trainerstekort. Sinds de vernieuwde aanpak is die uitdaging dan ook heel wat kleiner geworden.

Financiële kopzorgen tijdens de coronacrisis? Orange en Infusers komen clubs helpen fondsen werven

Heel wat clubs geven aan dat de sponsorwerving en de financiële problematiek voor erg grote uitdagingen in de clubwerking zorgt. Orange en Infusers hebben alternatieve manieren bedacht om de clubs toch te helpen bij het werven van fondsen.

Orange is een nieuwe partner van Volley Vlaanderen en komt graag toelichten hoe zij rechtstreeks de clubs van Volley Vlaanderen financieel kunnen ondersteunen. Wil je dus de financiële kater die Corona nalaat wegwerken? Kom dan zeker luisteren naar onze partner Orange.

Daarnaast komt ook Infusers enkele creatieve methodes toelichten die de clubs moeten helpen om voor cashflow te zorgen. Infusers creëert voor uw club de gepersonaliseerde infused gin en helpt de club doorheen het hele proces met als uiteindelijke doelstelling om een extra centje in het laatje te brengen. Een extra euro binnenkrijgen door het drinken van een lekkere gin-tonic, wat wil je nog meer?

Ook Erreà wil de clubs ondersteunen in de financieel moeilijke tijden. Erreà is een teamwear leverancier die de laatste 5 jaren vanuit het moederbedrijf te Parma flink investeerde in volleybal. Met een volledige controle van het productieproces binnen de EU zijn de productie van kleinere aantallen , personalisatie , korte levertermijn voor re-orders en een uitgebreide collectie (man/vrouw) de sterke punten waar clubs in het algemeen naar op zoek zijn.

Erreà heeft naast zijn partnership met Volley Vlaanderen ook heel wat ervaring opgedaan met internationale federaties. Ook topclubs in vele Europese landen en in België (Greenyard Maaseik , Tectum Achel en Asterix Eva Beveren) kozen de voorbije seizoenen voor de kwalitatieve Erreà producten. Via lokale Erreà Points en zijn Erreà verantwoordelijken worden de verschillende artikels op een professionele manier aan de clubs voorgesteld en bij een partnership op maat afgewerkt. Wil je weten welke personalisaties en partnerships er mogelijk zijn? Dan moet je inschrijven voor de Club Sharing Day!

Ook Trainersmateriaal.be komt de clubs ondersteunen. Trainersmateriaal.be heeft zich op korte tijd opgeworpen als dé indoorspecialist. Vertrekkende vanuit meer dan 20 jaar ervaring in het volleybal, hebben zij de ambitie om clubs nog meer te ondersteunen.

Het is hun intentie om de clubs te ondersteunen vanuit het technische aspect van de clubwerking. Als specialist in sportspecifieke materialen en clubkledij, zijn zij een ideale partner voor clubs om hen vanaf dag 1 van de samenwerking te ontlasten van alle werk wat komt kijken bij de aanschaf van materialen, de aankoop van ballen en het beheren van de clubkledij lijn en clubshop bestellingen. Bovendien doen ze dit aan zeer competitieve prijzen, wat de clubkas alleen maar ten goede komt. Trainersmateriaal.be is een online partner met een smoel, die klantgerichtheid en service met stip op 1 zet. Zij combineren het gemak van een online-shop met de klantgerichtheid van de buurtwinkel. Wil je weten hoe en waar zij het verschil maken voor jullie club en hoe zij zo’n partnership aanpakken, ga dan zeker even met hen spreken! op de Club Sharing Day!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Spoor 95, Provinciehuis

Provincieplein 1

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen