Gratis

Club Sharing Day

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Spoor 95, Provinciehuis

Provincieplein 1

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Club Sharing Day

Over dit evenement

Er is enorm veel expertise bij de volleybalclubs. Deze inzichten vragen om gedeeld en ontdekt te worden. Daarom brengen we alle verschillende stakeholders rond de tafel om specifieke thema's die door jullie gekozen werden aan te kaarten via rondetafel gesprekken.

Zo willen we elkaar inspireren met een open mindset, kunnen we contacten leggen tussen de clubs, zullen successen gedeeld worden en krijgen we inzichten in de toekomst van het volleybal.

We doen dit door uitdagingen te identificeren omtrent een specifiek topic en eerste ideeën te exploreren. Verder wil de federatie de clubs inspireren op de Volley Market met standjes en sprekers.

12 workshops

Tijdens de rondetafel gesprekken liggen verschillende thema's op tafel waar de clubs een grote uitdaging in zien: "Een efficiënte clubwerking", "Onze club in 2030" en "Volleybal is keiplezant". Er zijn 12 workshops waar telkens gewerkt wordt rond een specifieke uitdaging:

Een efficiënte clubwerking

 1. Minder administratie & meer fun
 2. Communiceren binnen onze club
 3. De perfecte clubstructuur
 4. Iedereen scheidsrechter

Mijn club in 2030

 1. Jeugd traint jeugd
 2. Trainerscursus 'toegankelijker"
 3. Vrijwilligers te veel...
 4. Sponsorinkomsten verwerven is kinderspel

Volleybal is keiplezant

 1. Jongens en volleybal
 2. Volley Smash vervangt balgewenning
 3. Instroom U11 verdubbelen via... attractiviteit
 4. Volley@School 3.0

In een eerste ronde krijgen de deelnemers de kans om de uitdaging binnen hun club kort toe te lichten. Tijdens de tweede ronde zullen de clubs samen op zoek gaan naar de oplossingen voor deze uitdagingen door ervaringen en good practices met elkaar te delen.

Volley Market en clubs aan het woord

In de pauze tussen de twee rondes zorgen we voor inspiratiemomenten. Op de Volley Market komen enkele partijen hun organisatie in de kijker zetten, maar telkens met het oog op het verhogen van de inkomsten van de club of het verlagen van de kosten. Telkens met een win-win om de clubs te ondersteunen.

Bovendien zorgen we nog voor het delen van enkele good practices die clubs willen delen. Zij krijgen 10 minuten de tijd om hun project in de kijker te zetten, maar vooral om hun collega's te motiveren en inspireren. Good practices van clubs zijn de ideale inspiratiebron om de eigen werking te versterken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Spoor 95, Provinciehuis

Provincieplein 1

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen