Close The Loop-sessies: Maak werk van je duurzaamheidsaanpak

Venster Acties

Close The Loop-sessies: Maak werk van je duurzaamheidsaanpak

Flanders DC werkte een sneltraject uit voor modebedrijven om effectieve stappen richting een duurzamere werkwijze te zetten.

Door Flanders DC for Fashion

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op do. 16 feb. 2023 09:15 CET

Locatie

YUST Antwerp 6 Coveliersstraat 2600 Antwerpen Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Bepaal in 5 workshops je actieplan!

Heb je altijd geweten dat duurzaamheid belangrijk is voor jouw modebedrijf maar de tijd nog niet gevonden om er (goed) werk van te maken? Flanders DC wil je hierbij helpen met de Close The Loop-sessies: een sneltraject om de eerste stappen richting een duurzamere werkwijze te zetten.

In vijf workshops - 3 fysiek, 2 online - bekijken we het grotere plaatje en stellen we je heel wat kritische vragen om jou op weg te helpen. We maken samen met jou de start om concreet de volgende stappen voor jouw onderneming te tekenen en tot actie over te gaan!

Voor wie?

Dit traject is op maat van mode-ondernemingen die al enkele jaren bestaan, die uit meer dan één persoon bestaan en concrete stappen rond duurzaamheid willen zetten.

Wil je...

 • het bestaande businessmodel onder de loep nemen;
 • geen kansen meer laten liggen op gebied van duurzaamheid;
 • uitwisselen met andere ondernemers die voor dezelfde uitdagingen staan;
 • niet alleen bijdragen aan een mooiere mode-industrie, maar ook nieuwe klantsegmenten aanboren en klaar zijn voor aankomende wetgeving?

Dan is dit groepstraject op jouw maat. We beperken de groep tot maximum 10 deelnemers dus stel je snel kandidaat!

Inschrijven kan tot 22 januari.

Hoe?

In dit online traject gebruiken we het Close The Loop-framework, aangevuld met inspiratie uit best practices, om in kleine groep op zoek te gaan naar opportuniteiten richting een duurzamere onderneming.

De interactieve sessies worden gefaciliteerd door adviseurs van Flanders DC terwijl je interactief te werk gaat in een groep van collega-ondernemers.

Bovendien betrekken we ook experts en ervaringsdeskundigen uit de sector om te klankborden over jouw uitdagingen en verwelkomen we 2 cases uit de praktijk om je te inspireren.

Wat krijg je?

We ontwikkelen een programma op maat van jullie uitdagingen. Je zal uitgenodigd worden om actief deel te nemen, snel een aantal quick wins te detecteren en uit te werken, maar ook de basis te leggen voor een langere termijn strategie. Als ingeschreven bedrijf kan je maximaal met twee personen per bedrijf deelnemen aan de sessies.

Na afloop van de sessies heb je een concreet actieplan om aan de slag te gaan met je eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Bovendien reiken we jullie een mindset en werkwijze aan die je kan blijven toepassen, om met een gestructureerde aanpak ook toekomstige uitdagingen aan te pakken.

Tot slot treed je na deelname toe tot het Close The Loop-ambassadeursnetwerk en maak je kennis met enkele van de huidige ambassadeurs om ervaringen uit te wisselen!

Deels fysiek, deels online

We gaan voor een optimale combinatie van echte interactie en efficiënte tijdsbesteding. Daarom gaan een aantal sessies fysiek door op locatie in Antwerpen. Daarnaast organiseren we ook twee online sessies, waarbij we gebruik maken van slimme online tools. Die laten toe om enerzijds plenair een aantal topics te bespreken, maar anderzijds kunnen deelnemers ook elk in hun eigen zone aan de slag met ideeën, concepten en bedenkingen.

Deze formule is het resultaat van de opgedane ervaring in eerdere trajecten. Het werkt vlot en laat toe om van elkaar te leren en laagdrempelig kennis en netwerk uit te wisselen. Om echte vooruitgang te boeken, vragen we om tussen de sessies door ook tijd te voorzien om de ideeën verder uit te werken.

Op vraag van een aantal deelnemers zal de voertaal tijdens het traject Engels zijn.

Programma

Opgelet: voorzie tussen twee sessies telkens individueel werk (telkens ± 3 uur )

 • Voorafgaand: intake bevraging
 • Donderdag 16/2 van 9u15 - 12u45 - Workshop 1 bij Yust in Antwerpen:
 • kick-off met reflectie over duurzaamheid en je huidige business model
 • Donderdag 2/3 van 9u15 - 12u45 - Online workshop 2:
 • we nemen onder begeleiding van expert duurzame mode Jasmien Wynants samen de eerste drie schakels onder de loep: grondstoffen, ontwerp en productie
 • we nodigen een inspirerende case uit om je te inspireren
 • Donderdag 16/3 van 9u15 - 12u45 - Online workshop 3:
 • ​we nemen onder begeleiding van expert duurzame mode Jasmien Wynants samen de laatste drie schakels onder de loep: verkoop, gebruik en eindeleven
 • we nodigen een inspirerende case uit om je te inspireren
 • Donderdag 30/3 van 9u15 - 12u45 - Workshop 4 bij Yust in Antwerpen:
 • vertaling naar je huidige en gewenste toekomstige business model en finaliseren concreet actieplan
 • September 2023 (datum in overleg te bepalen) - Workshop 5
 • Terugkomsessie voor feedbackronde met de groep over de eerste vorderingen
 • Datum en locatie met de groep te bepalen

Inschrijven

Je registratie is volledig als je voor 22 januari:

 1. hier op eventbrite je ticket koopt
 2. de online vragenlijst invult

Als er meer interesse is dan beschikbare plaatsen, zullen we een selectie maken in functie van een goede groepssamenstelling waarbij er voldoende diversiteit én uniformiteit is tussen de deelnemers om de gesprekken in groep te faciliteren.

Op 24 januari ontvang je een bevestiging van deelname. Als een inschrijver uiteindelijk toch niet weerhouden wordt, ontvangt die uiteraard een volledige refund.

Over de organisator

Verkoop beëindigd