Puur viennoiserie
Evenementdetails
Over dit evenement
Wat?
Deze cursus wordt gegeven door Stijn Van Kerckhoven en Floortje De Ley (GRAAN).
Je leert gerezen bladerdeeg maken zonder toevoeging van verbeteraars en met echte boter. Tijdens deze cursus maken we croissants en chocoladebroodjes met mooie laagjes. We staan stil bij de technieken, ingrediënten, temperaturen, het toeren van het deeg (met deegrol) en het rijsproces. De groep telt maximum 8 personen.
Docent Stijn Van Kerckhoven
Stijn Van Kerckhoven is een doorwinterde bakker die niet alleen een bakkersopleiding achter de kiezen heeft, maar ook 13 jaar bij een bloemmolen als proefbakker aan de slag was. Daar nam hij alle aspecten van graan op de korrel en kreeg hij de liefde voor het ambacht nog meer te pakken. Ondertussen maakt hij al 9 jaar de leerlingen van de opleiding Brood en Banketbakkerij in Kogeka Sint-Jozef in Geel warm voor het bakkersberoep. Onder zijn professionele begeleiding sleepten heel wat van die studenten bakprijzen in de wacht via vzw Aspirant Baker. In 2019 werd hij samen met zijn student en coach 5e op het wereldkampioenschap Mondial du Pain en hij mag zichzelf Ambassadeur du Pain noemen.
Wat neem je mee naar huis?
- Een stevige basis kennis viennoiserie
- De eigen creaties
- Notities en recepten
- Een certificaat
Wat is er voorzien tijdens de cursus?
- Water/koffie/thee (andere dranken kan je bestellen aan de bar)
- Schorten zijn voorzien
De kleine lettertjes
- Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.
- Het kan ook zijn dat wij door omstandigheden een workshop moeten annuleren. We zoeken dan samen een nieuwe datum of storten het inschrijvingsgeld terug.