Gratis

Première Mouchette

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Minard

2 Romain Deconinckplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Gratis ticket première Mouchette

Over dit evenement

HOGENT LAAT STUDERENDE MANTELZORGERS AAN HET WOORD

Heel wat Vlaamse jongeren en jongvolwassenen nemen zorg op voor iemand met wie ze een vertrouwensband hebben zoals een familielid, vriend of buur. Dit kan verschillende redenen hebben zoals psychische problemen, verslavingsproblemen of fysieke problemen zoals een ernstige ziekte of handicap. Deze zorg wordt mantelzorg genoemd. Toch zullen veel mensen zich niet direct herkennen in de term. De zorg vloeit voort uit de relatie met een naaste en wordt daarom vaak als vanzelfsprekend gezien.

Uit een grootschalige enquête bij Vives en Howest blijkt dat ongeveer 17% van de studenten één of andere vorm van mantelzorg opneemt. Bij mantelzorg gaat het om meer dan even afwassen. Je wordt betrokken bij huishoudelijke taken, biedt een luisterend oor, gaat boodschappen doen, of zorgt dat administratie op orde is en gaat mee naar het ziekenhuis. Dit alles maakt het studeren niet altijd makkelijk.

In HOGENT zetten we dit voorjaar een aantal acties op om de situatie van studerende mantelzorgers onder de aandacht te brengen.

• Via uitwisselingsmomenten met studenten, lesgevers, studiebegeleiders,… gaan we in op de noden en vragen van studerende mantelzorgers.

• Heel binnenkort schiet dit project uit de startblokken. De kick-off gebeurt via de theatervoorstelling ‘Mouchette’ door het gezelschap van Arne Sierens, de gekende theaterauteur. 'Mouchette' schetst het levensecht portret van de tiener Colette. Ze spijbelt op school om voor haar psychisch kwetsbare, alleenstaande moeder en haar kleine zusje te zorgen. Het stuk werd 30 jaar geleden voor het eerst opgevoerd en wordt nu hertaald naar de brandend actuele, maatschappelijke context van jonge mantelzorgers. Het schetst een herkenbaar portret van én voor deze jongeren.

De première op woensdagavond 26 februari . Dit gaat door in de Gentse Minard Schouwburg, om 20 uur.

Dit op vertoon van je studentenkaart of personeelskaart HOGENT. Indien na reservatie toch niet mogelijk om te komen, gelieve je ticket te annuleren of te melden aan benedicte.dekoker@hogent.be.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Minard

2 Romain Deconinckplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen