Pop Up Fine Art Deconfined bij Guy Baekelmans

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bonneterie

33 Erembodegemstraat

9300 Aalst

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De pop-up expo ‘FINE ART DECONFINED’ bevat 84 werken van Guy Baekelmans, waarvan de meeste nooit eerder werden getoond

Over dit evenement


		Afbeelding van Pop Up Fine Art Deconfined bij Guy Baekelmans

Ze mogen worden beschouwd als de artistieke en spirituele neerslag van een uitgepuurde denk- en zienswijze. Het eindpunt van een rode draad die zich vele jaren door een intrigerend oeuvre heeft gesponnen.

“Lijnen, vlakken, vormen: ze spreken woordeloos voor zich. Hun zuiverheid overtuigt vaak sterker dan welk verhaal, thema, autobiografisch gegeven ook. Daarom is de vlekkeloze uitvoering van helder, geometrisch constructief werk essentieel. (…) Anderzijds werkt Baekelmans zelden louter constructief. In zijn werken valt zeker een geleidelijke verschuiving waar te nemen van berekening en seriële opbouw naar intuïtie en spel. Zijn werk wordt waarlijk vrij.”

Kunstenaar Guy Baekelmans ° 1940, Berchem

Guy Baekelmans was in de jaren 1950 een leerling van Octave Landuyt. In het begin van de jaren 1960 verdiepte hij zich in de fotografie om afstand te kunnen nemen van de invloed van zijn meester. In 1969 keerde hij terug naar de schilderkunst met een reeks werken (Figures and forms) in de stijl van Pop Art en Hard Edge. Tussen 1971 en 1972 evolueerde Baekelmans naar een reeks schilderijen en plexiglas sculpturen (Tensive Spaces). De organische vorm werd samengedrukt en verdween, om plaats te maken voor louter geometrische vormen.

De evolutie naar het constructivisme, waarvan Baekelmans een nationaal en internationaal bekende exponent werd, ging gepaard met een vroege interesse in de Oosterse filosofie. Vanaf de jaren ‘80 neemt het belang van het driedimensionale toe, met autonome en dikwijls monumentale sculpturen.


		Afbeelding van Pop Up Fine Art Deconfined bij Guy Baekelmans

Guy Baekelmans’ werk was te zien in tientallen solo- en groepstentoonstellingen, in binnen- en buitenland.

O.a.:

Grote Prijs van Europa (Oostende), Jeune Peinture Belge, Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Modern Art Gallery (Brussel), Internationaal Cultureel Centrum, (Antwerpen), Striped House Museum (Tokyo), ARC Yamagiwa (Tokyo), Belgian-Flanders Cultural Centre (Osaka), Centre d’Art Contemporain de Jouy-sur-Eure, Beaumont Fine Art, Berticum, (’s Hertogenbosch), BANK DELEN (Antwerpen), FeliXart Museum, (Drogenbos),....


		Afbeelding van Pop Up Fine Art Deconfined bij Guy Baekelmans
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bonneterie

33 Erembodegemstraat

9300 Aalst

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen