Ontmoetingsdag Cultuursensitieve Zorg

Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Provinciaal vormingscentrum Malle

61 Smekenstraat

2390 Malle

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Tot grote spijt hebben we besloten om de Ontmoetingsdag CSZ te verplaatsen naar de lente 2022. Een concrete datum volgt zo spoedig mogelijk.

Over dit evenement

Ontmoeting 1: Interculturele communicatie met niet-begeleide-minderjarigen.

Joke Dillen, voogd bij Caritas International en Hamid Al Sino, intercultureel medewerker bij Caritas International, geven graag een woordje uitleg over interculturele communicatie met niet-begeleide minderjarigen. Hierbij komen verschillende zaken aan bod zoals een cultuur sensitieve houding, het werken met interculturele medewerkers en met verschillende referentiekaders.

Ontmoeting 2: Community based werken.

Samen met Catherine Pauwels, regio verantwoordelijke Antwerpen van Solentra VZW en klinisch psycholoog, gaan we aan de hand van casussen kijken hoe we de verschillende contexten en hun onderlinge relaties in kaart kunnen brengen. Daarnaast bespreken we het belang van het inzetten op het mobiliseren of activeren van figuren uit de verschillende contexten. Community based werken ziet de vluchteling in zijn context, is empowerend en cultuurcongruent.

Ontmoeting 3: Psycho-educatie en groepswerkingen.

Anouk Scheurmans, psycholoog en gedragstherapeut bij The Human Link, deelt haar kennis over hoe je een eerste gesprek aan gaat over psychologische hulp. Ze licht ook de verschillende projecten toe die ze doet om te werken rond trauma, angst en stress-gerelateerde klachten bij vluchtelingen.

Ontmoeting 4: Kruispuntdenken.

Khadija Talbi en Sarah De Bruyn van Ondersteuningsteam Allochtonen Antwerpen (OTA Antwerpen) leggen graag uit wat kruispuntdenken is. Ze gaan dieper in op het belang van kruispuntdenken in jouw contacten en begeleidingen van jongeren met een migratieachtergrond. Daarna gaan ze interactief aan de slag en pas je als deelnemer het kruispuntdenken toe op jezelf en een cliënt.

Ontmoeting 5: Een cultuursensitief beleid.

Jamal El Boujddaini en Inge Jacobs van De Touter VZW zijn zeer bekend in cultuursensitieve zorg op verschillende domeinen en lijnen. Ze laten je nadenken over hoe je de cultuursensitieve zorg eigen maakt binnen je organisatie.

Ontmoeting 6: In gesprek met een niet-begeleid-minderjarige en zijn begeleider.

Adnan is een 17 jarige jongen afkomstig uit Afghanistan en alleen in België gedurende 2 jaar. Hij vertelt graag zijn ervaringen met hulpverlening. Hij doet dit samen met zijn huidige begeleider van Het Wereldpoortje, Lieven Moens. Ze praten over de tocht naar Europa, de aankomst in België en vooral de ervaringen in het opvangnetwerk van Fedasil en Opgroeien. Ze spiegelen telkens de bedoelingen en intenties van begeleiders en de ervaring van jongeren in de praktijk.

Datum en tijd

Locatie

Provinciaal vormingscentrum Malle

61 Smekenstraat

2390 Malle

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Crosslink PANGG0-18

Organisator van Ontmoetingsdag Cultuursensitieve Zorg

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen