20 €

Onderwijs Anders Bekeken: Symposium met Peter Gray en Peter Hartkamp

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

WATT The Firms

62 Nieuwewandeling

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Amerikaans Hoogleraar psychologie Peter Gray en Nederlands auteur Peter Hartkamp over het belang van spelen en zelfsturing in het onderwijs.

Over dit evenement

De laatste jaren komt het belang van zelfsturing en spelen bij de ontwikkeling van kinderen steeds meer in de kijker, ook in het onderwijs. Op woensdagavond 25 september halen we twee sprekers over het thema naar België.

De Amerikaanse hoogleraar psychologie Peter Gray is de schrijver van “Psychology” (1991), een veelgebruikt en baanbrekend standaardboek in opleidingen psychologie, en “Free To Learn: Why Unleashing the Instinct to Play Will Make Our Children Happier, More Self-Reliant, and Better Students for Life” (2013). In zijn werk bestudeert hij opvoeding en onderwijs vanuit een evolutionair en antropologisch perspectief, met bijzondere aandacht voor het instinct van kinderen om spelenderwijs te leren.

De Nederlander Peter Hartkamp is de auteur van “Het Gedwongen Onderwijs Voorbij” (2016), een pleidooi voor het realiseren van de rechten van het kind binnen het onderwijs, en geeft in verschillende landen lezingen over onderwijs en mensenrechten. Daarnaast is hij mede-oprichter van Sudburyschool Harderwijk en een expert inzake democratisch onderwijs.

Na de lezingen is er ruimte voor vragen uit het publiek en een babbel bij een glas. De avond kadert in de feestelijkheden voor het tienjarig bestaan van Sudbury School Gent.

Planning:

19:00 Deuren open

19:30 Start

20:00 Peter Hartkamp

20:30 Pauze

20:40 Peter Gray

21:30 Mogelijkheid tot vragen stellen

22:00 Napraten bij een drankje

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

WATT The Firms

62 Nieuwewandeling

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen