Novecento

Venster Acties en details

10 € – 23 €

Datum en tijd

Locatie

de! Kunsthumaniora Antwerpen

Karel Oomsstraat 24

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Wanneer theater muziek wordt en muziek theater!

Over dit evenement

Vocaal Ensemble Reflection presenteert u een voorstelling die de artistieke grenzen van het ensemble op fenomenale wijze zal verleggen.Novecento neemt u mee op een avontuur dat draait, keert en wervelt tot op het punt dat het u niet meer onberoerd zal laten.

In Novecento sleept de Italiaanse auteur Alessandro Baricco de toeschouwer mee in de wereld van de Transatlantische overtochten uit de jaren twintig en de jazz-muziek. Toen Patrick Windmolders, artistiek leider van Reflection, dit verhaal las werd hij meteen verliefd op het werk. Hij beschouwde de opvoering van dit aangrijpende werk als een grensverleggende uitdaging voor zijn Vocaal Ensemble. Bovendien werd ‘Novecento’ met koor nog nooit eerder vertoond. Dit maakt déze uitvoering dan ook erg uniek!

Acteur Antoine Vander Auwera vertaalde de beklijvende monoloog van Baricco naar een speeltekst met koor. In zekere zin gaat hij doorheen dit werk samen met Reflection op zoek naar een theatrale essentie, namelijk die van de verhouding van het koor in samenspel met de protagonist, zoals dat moet geweest zijn in de tijd van het klassieke Griekse theater, maar dan vanuit een hedendaagse benadering. Deze theatrale invalshoek is een hele uitdaging voor de zangers.

De soundtrack voor deze voorstelling werd geschreven door de Vlaamse componist Kurt Bikkembergs.

Afbeelding van Novecento